Grafiska riktlinjer

Ladda ner HV71:s logotype

» EPS-format (vektoriserad)

För att ladda ner, högerklicka på länken och välj "Spara mål som..."

OBS! HV71:s logotype får användas i icke-kommersiella sammanhang, men enbart i originalutförande. Vid andra önskemål, kontakta HV71:s marknadsavdelning.

Dessa färger gäller när vår logotype används:

Blå = #0a2240, PMS 289 

Gul = #ffcb01, PMS 116

Ladda ner HV71:s grafiska riktlinjer

Historien om HV71:s logotyp

Sommaren 1971 gick föreningen under namnet Husqvarna IF/ Vätterstads IF. Förkortningen HV71 spikades först den 7 september, fyra veckor innan premiären i division 2 södra A.

Det blev bråttom med finslipning. Ordspråket säger ju att man bara får en chans att göra ett första intryck. För HV71 var det Sverre Broström som skulle stå för det. Det var nämligen han som levererade den klassiska loggan…

”Jag blev inkallad till chefen en dag, ’du är ju idrottsintresserad, Sverre, jag har en kund här…’”

Sverre Broström jobbade på Gumaelius Annonsbyrå i Jönköping. Han minns mötet som igår:

”Där satt blivande kanslichefen Denny Eriksson och sa ’vi ska bilda en elitklubb i hockey och vi behöver ett märke, men vi har inga pengar’”.

Sagt och gjort. Sverre gick hem och började skissa samma kväll. Men var inte ensam om budet. Flera på firman var hockeyintresserade, ett par hade till och med lirat i Vättersnäs. De var också hemma och ritade.

”Men när Denny kom tillbaka var det mitt förslag han nappade på”, berättar Sverre, ”han köpte även mina färger som jag lekt med… blått, gult och vitt. ’Det blir bra’, tyckte Denny och försvann. Någon skräddarsydd beställning hade man inte råd med, så det fick bli en standardmodell av något slag. Slutresultatet blev ändå väldigt likt mitt original. Utom stjärnorna på ärmen, de fanns inte med, men de kom ju tillbaka när man gick upp i Elitserien.”

Till en början fick Vätterstads IF:s gamla vitröda dräkter duga som match- ställ. En plastbit med den nya blågula HV-loggan syddes fast på bröstet på spelarna. Sen var det bara in och köra.

Text av Torbjörn Berlstedt från Triumpens Ögonblick

Huvudsponsor
Premiumpartners