Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 14 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Måndag Mån 25 April Apr
Onsdag Ons 27 April Apr
Fredag Fre 29 April Apr
Söndag Sön 1 Maj Maj
Onsdag Ons 4 Maj Maj
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Hemma
HV71
HV71
Borta
MoDo
MoDo

Elin Svensson inför kvartsfinal 2

17 mars 2022 11:42
SDHL

Ikväll spelas kvartsfinal 2 mellan HV71 och Modo i Husqvarna Garden. I måndags spelades den första matchen mellan lagen. En match full av dramatik där avgörandet först kom i den sjätte perioden efter att HV-forwarden Elin Svensson rakat in en returpuck: "Det var total glädje och lättnad blandat med trötthet".


Publiken bjöds på en svängig tillställning i den första kvartsfinalmatchen. Chanserna avlöste varandra och vad gäller underhållningsvärde fanns det inte mycket att klaga på. Matchhjälten, Elin Svensson, som avgjorde matchen med sitt 3-2 mål tror kämparviljan tillslut föll avgörandet.

– Vi gör en riktigt bra match där uppe. Spelar ett bra spel med pucken och framför allt så spelar vi för varandra. Varje spelare i laget offrade sig och gjorde sitt yttersta. Känslan var verkligen att vi gjorde det tillsammans. Det var en utav de roligaste hockeymatcherna jag har spelat.

Dramatiken fortsatte i förläningsspelet med två lag som kämpade för varenda centimeter av isen. Tröttheten började till slut ge sig till känna och tempot i matchen gick ner några snäpp. Först i den tredje förläningsperioden, efter över 106 minuter spelade, avgjorde HV-forwarden när hon på nära håll stötte in en puck.

– Matchbilden i förlängningsspelet, speglade de ordinarie perioderna, med mycket energi och chanser. Det var inte en tillknäppt match direkt. Första tre perioderna spelades i hög fart och det bara fortsatte i förlängningsperioderna, men självklart så gick tempot ner allt eftersom. Det började kännas i både ben och huvud till slut. Men viljan och energin var där hela tiden, man maxade det man hade kvar. Det var nog bra att man tryckte i sig lite extra energi i de sista periodpauserna.

Laget åkte direkt efter matchen direkt till Sundsvall där de sov för natten. Under tisdagsmorgonen kändes matchen av från kvällen innan.

– Det var kul faktiskt. Jag reste mig upp ur sängen, men välte tillbaka och sa till min rumskamrat (Thea Johansson), att det inte går att komma upp. Men till slut kom jag upp, började gå lite och då lossnade det. Det var en annan känsla i kroppen att stiga upp dagen efter denna match än vanligt.

Ikväll går lagen upp emot varandra igen. Denna gång i Husqvarna Garden. Förutsättningarna inför matchen är glasklara, vinner HV71 är de vidare till semifinal, blir det förlust spelas en avgörande match på fredag.

– Det kommer bli en tuff match och det tror jag alla är förberedda på. Det är två lag som är lika varandra i sitt sätt att spela, båda lagen vill framåt och spela en offensiv ishockey. Jag tror på en liknande matchbild men att det skulle gå till sex perioder tror jag inte på, denna gång får vi se till att avgöra lite tidigare.

Vad blir nyckeln inför kvällens match?

– De små detaljerna i spelet kommer bli viktigt, det skiljer så lite mellan lagen. Sätter vi puckarna på bladet, vinner vi kamperna, gör rätt värderingar, de små sakerna helt enkelt som gör stor skillnad för helheten, säger Elin Svensson.

I dagsläget är det över närmare 1700 biljetter bokade till matchen.

–För egen del blir det väl lite extra nervöst men det är sådant som släpper när det väl sätter i gång. Men det är såklart helt fantastiskt, vi är så tacksamma för att det är så pass många som vill komma och stötta oss, det betyder väldigt mycket, avslutar Elin Svensson.