Hemma
Göteborg
GHC
Borta
HV71
HV71

Backtalangen Jenna Raunio inför kvällens match mot Göteborg

24 november 2021 11:30
Inför

Ikväll spelar HV71 mot Göteborg på bortaplan. Laget har inför kvällens match fem raka segrar i bagaget och för backen Jenna Raunio är det tydligt varför laget gått så bra den sista tiden: "Vi är en lagmaskin just nu".


Hockeylivet är just nu på topp för den 15-åriga backtalangen Jenna Raunio. För några veckor sedan bärgade hon sitt andra TV-pucksguld med Småland och i helgen gjorde hon sitt första SDHL-mål.

– Det är väldigt kul att spela ishockey just nu. Att vinna TV-pucken för andra året i rad var väldigt stort, det är speciellt att spela för Småland. Alla i laget tog verkligen sin roll till hundra procent och vi spelade som ett lag.

Denna säsong är Jenna Raunios andra år i SDHL och spel med damer. I ungdomsåren spelade hon med HV:s pojklag födda 2006.

– När jag spelade pojkhockey var spelet mer fysiskt. Men jag känner definitivt att jag har haft nytta av det i SDHL, för det är tufft spel här med, men på ett annat sätt. Sen går det mycket fortare i SDHL, spelarna är bättre och mer mogna i sitt spel.

Laget har det senaste spelat väldigt bra med fem raka segrar i ryggsäcken. Raunio tror att mycket av den senaste framgången bygger på lagets starka sammanhållning.

– Vi är överlag ett väldigt bra lag med många duktiga spelare. Men främst tror jag att vår fina lagsammanhållning är en nyckel till framgången, alla gör sitt yttersta och vill göra det bästa för laget. Vi är en lagmaskin.

I eftermiddag sätter sig laget för en bussresa västerut för match mot Göteborg.

– Vi ska fortsätta trumma på med det vi gjort bra på slutet, följa vår struktur och gameplan, då har vi en god chans att vinna.