Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Linköping
LHC

Anna Kjellbin inför Linköping HC

6 januari 2021 11:15
SDHL

I eftermiddag spelar HV71 mot Linköping i Husqvarna Garden. Backen Anna Kjellbin har en bra koll på motståndet då hon innan hon kom till HV71 spenderade nio säsonger i just Linköping.


HV71 har fått en bra start på det nya året när de senast vann mot AIK och SDE under helgen som var. Individuellt har Anna Kjellbin också startat bra när hon i matchen mot SDE spelade fram till två mål.

– Trots en stor segermarginal i första matchen mot AIK (0-7) så var inte fullt nöjda med den matchen. Det var några saker vi ville göra bättre när vi spelade mot SDE dagen efter och det tyckte jag vi lyckades med förhållandevis bra, även om segermarginalen blev mindre (1-3). Båda matcherna var av samma karaktär där vi mötte två fysiska lag och jag tycker vi lyckades möta det fysiska spelet bättre mot SDE. Personligen så har det varit en trögstartad säsong vad gäller poäng men man försöker att inte fokusera så mycket på det. Men givetvis är det kul att göra poäng och bidra till sitt lag på det sättet också.

Innan juluppehållet samlades damkronorna för ett träningsläger. I truppen hade Kjellbin sällskap av lagkompisarna Michelle Löwenhielm, Thea Johansson och Felizia Wikner-Zienkiewicz.

– Det är väldigt bra nivå och konkurrens när vi tränar på hemmaplan i HV71 men det alltid kul att åka iväg och träna mot ett annat motstånd. Sen blir alltid en liten självförtroendeboost att dra på sig landslagsdressen men framför allt är det roligast att få träffa och tävla mot de bästa svenska tjejerna i landet.

Inför matchen ikväll placerar sig laget på en tredjeplats i tabellen. Linköping är två placeringar bakom, fem poäng efter HV71. Mötet ikväll blir det tredje matchen mellan lagen denna säsong, i september vann HV71 med 2-0 och i början av december vann Linköping med 2-1. Förutsättningarna skvallrar därför om en jämn match. Kjellbin har också ett förflutet i Linköping där hon spenderade hela nio säsonger innan hon kom till HV71.

– Det är min andra säsong i HV71 nu och det där lilla extra pirret som man kände under förra säsongen mot Linköping är något jag tror jag kommit över. Givetvis finns det fortfarande spelare kvar i Linköping som man spelade med i många år och på så sätt kan det vara speciellt. Men i det stora hela så är det som vilken match som helst. Vi vet att Linköping har en duktig målvakt, duktiga spetsspelare och gillar spela med fart. För oss så gäller det att ha en liten extra koll på deras toppspelare och hitta vägar för att få hål på deras målvakt, avslutar Anna Kjellbin.