Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Söndag Sön 3 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Onsdag Ons 6 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Söndag Sön 10 Januari Jan
Onsdag Ons 13 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Söndag Sön 7 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Hemma
HV71
HV71
Borta
MODO
MODO

Joakim Engström inför Luleå och Modo

27 november 2020 11:08
SDHL

Full aktivitet väntar för HV71 i helgen när de tar emot Luleå och Modo på hemmaplan. Extra spännande blir toppmötet mot Luleå under lördagskvällen som blir det sista mötet mellan lagen i grundserien. "Vi ska vinna på vilja i båda de här matcherna", säger Joakim Engström, tränare i HV71.


Under föregående helg plockade laget med sig fem poäng när de vann mot AIK och SDE. Matchen mot AIK avgjordes först i förlängning när Sidney Morin gjorde 3-2 och dagen efter lyckades laget hålla undan och vinna med 2-1 mot SDE. Trots två segrar så var det inte matcher som föll tränare Engström i smaken.

– Mot AIK så mötte vi ett lag som checkade hårt i alla tre zoner. De stängde ner oss speciellt bra i deras försvarszon, vi fick inte till de där heta lägena och de gångerna vi fick chansen så storspelade deras målvakt.

– Första femton minuterna mot SDE är riktigt bra, vi spelar precis som vi vill göra i både försvars- och anfallszon. Sen hände något mentalt med oss som vi egentligen bär med oss igenom större delen av matchen. Vi jobbade inte lika hårt som dom och det är farligt i denna liga. För att göra en bra prestation så måste man jobba minst lika hårt som motståndaren för att få resultat. Tror någonstans vi förlitade oss på vår skicklighet i den matchen men det kommer man inte långt med om man inte jobbar tillräckligt hårt.

Målvaktsspelet har under en längre period fungerat bra där Alba Gonzalo och Lina Van Noort turats om i kassen och presterat bra, så även i matcherna senast mot AIK och SDE då inte laget som helhet inte riktigt kom upp i nivå.

– Mot både AIK och SDE så är det deras spel som räddar oss många gånger. Ska man som lag gå hela vägen så behöver du en bra målvakt – vi har nu två och det känns väldigt tryggt.

Matchen mot Luleå imorgon blir det fjärde och sista mötet i grundserien. Det allra senaste mötet vann HV71 på övertid, första två matcherna vann Luleå övertygande. Nu är tränare Engström spänd på att se var laget står och har en klar bild över vad laget behöver göra för att bärga hem en seger.

– Vi kommer spela med en hög forecheck. Det gjorde vi senast gången vi spelade mot dom och det var framgångsrikt. Deras backar sattes under press och vi lyckades skapa chanser utifrån det. Sen är det alltid roligt att spela toppmatcher, alla höjer sig lite extra och pulsen finns där.

Modo har under säsongen blandat och gett och det har runnit mycket vatten under broarna sen senaste mötet i september då HV71 vann med 3-1

– MODO är ett disciplinerat lag. De vet om att de slår ur underläge men kan vinna mot på pappret bättre lag om de håller sig till sin spelplan. De får säkert inspiration från våra senaste matcher mot AIK och SDE som lyckades skaka oss ordentligt trots en sämre tabellplacering. Noggrannhet och arbetsinsatsen kommer vara otroligt viktig för oss i den matchen, avslutar Joakim Engström.