Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Idag 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 12 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Djurgården
DIF

Joakim Engström inför matchen mot Djurgården

30 oktober 2020 14:59
SDHL

HV71 Dam fick en fin utdelning under förra helgen när de besegrade Göteborg med hela 10-0 på bortaplan. På lördagseftermiddagen är det dags för ny match, denna gången mot Djurgården, ett motstånd som HV-tränaren Joakim Engström vill ha revansch mot: ”Vi ska gasa på oavsett vad det står på resultattavlan”.


Senaste matchen mot Göteborg var målmässigt proppen ur och Joakim Engström tror det var viktigt att laget fick spela ut hela sitt register.

– Kul med så många olika målskyttar och extra roligt att våra yngre spelare såsom Mira Markström och Thea Johansson fick bli dubbla målskyttar. För laget som helhet är det skönt att få sådana matcher ibland, det var tydligt att spelarna vågade försöka sig på saker de vanligtvis inte gör - de fick spela ut helt enkelt.

Efter matchen mot Djurgården väntar ett två veckor långt speluppehåll. Tränare Engström summerar höstsäsongen som fullt godkänd.

– Efter förutsättningar så skulle jag klassa den som väl godkänd. Vi har haft en del tuffa skador och det går inte att blunda för. Spelmässigt har vi bara blivit bättre och bättre och är i topp på flera statiska delar, powerplay och boxplay som exempel. Försvarsspelet har genomgående varit bra, det som har varit skönt för mig och Riikka i de matcherna vi har förlorat är att vi gjort väldigt tydliga misstag. Sådana misstag är så mycket enklare att korrigera. Anfallsspelet har vi fokuserat mycket på och tränat målskytte på träning, det ser vi har gett resultat allt eftersom tiden har gått.

Matchen mot Djurgården imorgon blir en bra värdemätare för laget. Kikar man på tabelläget så placerar sig Djurgården precis ovanför HV71 med en match mer spelad och två poäng före.

– Viktig match. Vi vill göra en sista bra prestation innan uppehållet och vi vill verkligen vinna. Senast matchen mot dom förlorade och vi vill ha revansch, vi startar bra och sen så tappar vi det. Djurgården är ett lag som aldrig slutar och det vet vi nu. Imorgon ska det vara vi som gasar hela matchen, oavsett vad det står på resultattavlan.

Senaste matchen spelade laget på fem backar. Hur formerar ni laget imorgon?
– Tre kedjor, två backpar plus en extra forward. Vi är kort om folk men vi har planer för olika scenarier. Skadeläget ser ut som tidigare och Mira Markström samt Mira Jungåker spelar TV-pucken.