Hemma
HV71
HV71
Borta
Linköping
LHC

Storseger mot Linköping

1 oktober 2019 21:32

Det var upplagt för fest när Linköping gästade Kinnarps Arena för rivalmöte, och fest blev det. Siffrorna skrevs till 5-0 i HV71:s favör efter att samtliga lagdelar levererat. Särskilt segerrecept blev powerplay, där hela tre mål gjordes.


Efter en något avvaktande inledning av matchen kom det att ta fart ordentligt för HV71:s del. LHC-kaptenen Eddie Larsson visades ut och hemmalaget fick chansen att få ordning på det hackande spelet i numerärt överläge, vilket man också gjorde. Nils Andersson bröt PP-förbannelsen och gav sitt lag ledningen genom ett stenhårt slagskott som passerade en skymd Jonas Gustavsson i LHC-målet.

Målet lade grunden för en fortsatt period med högt tempo och farliga lägen för HV71. Till slut kom också nästa HV-mål, detta genom en puckvinst i offensiv zon från en hårt pressande Christoffer Törngren, han fiskade upp pucken för att sedan servera Joakim Andersson, som kunde raka in 2–0.

Den andra perioden började avvaktande, vilket fick HV71 att ta timeout. Det gav resultat och HV71 kunde kort därefter utöka ledningen på ett vackert vis. Joakim Andersson lade först en hög lobbpass från egen zon, vilken Christoffer Törngren fick tag på i farten. Därefter var det åter serveringsdags för nummer 67, den här gången till Juuso Ikonen, som gjorde sitt första mål i HV-tröjan.

Powerplay levererade
Att HV71 haft problem i powerplay tidigare var svårt att skildra ikväll, då det kort därefter smällde två gånger om i just den spelformen. Först bombade Johannes Kinnvall in ett klingande slagskott från blålinjen, framspelad av Eric Martinsson. Samma duo orkestrerade sedan 5–0, då Kinnvall efter pass från Martinsson lassade på ännu ett bra skott. Gustavsson släppte en retur, vilken Joakim Andersson högg på och satte dit sitt andra mål för kvällen. Linköping fick chansen att reducera på straff, men Jonas Gunnarsson var säkerheten själv och hindrade Joe Whitneys försök.

Den tredje perioden präglades vidare av en fartfylld och kreativ ishockey från HV71:s sida. Målen uteblev, men det fina spelet fortsatte och det var bud på fler mål, men den nyinbytte Jacob Johansson stod i vägen för Linköping. Hemmalaget lyckades hålla ihop spelet väl perioden ut och Jonas Gunnarsson fick inkassera sin första hållna nolla för säsongen.

HV71 - Linköpings HC 5-0 (2-0, 3-0, 0-0)
Period 1:
04:45 1-0 (PP1) Nils Andersson (Lauridsen, Fröberg)
09:43 2-0 (EQ) Joakim Andersson (Törngren)
Period 2:
07:44 3-0 (EQ) Juuso Ikonen (Törngren, N Andersson)
09:57 4-0 (PP1) Johannes Kinnvall (Martinsson, Törngren)
16:24 5-0 (PP1) Joakim Andersson (2) (Kinnvall, Martinsson)
Period 3:
Inga mål.
Skott: 24-24
Räddningsprocent: HV71: 100.00%, LHC: 79.17%
Utv. minuter: 4-8
PP: HV71: 75,00%, LHC: 0,00%
Publik: 6218