• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Idag 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Hemma
Timrå
TIK
Borta
HV71
HV71

HV71 höll undan för Timrå

12 mars 2019 21:45
#TIKHV71

Redan kvalklara Timrås offensiv stod upp mot HV71. Till slut var dock gästerna numret för stort och vann med 5-3.


Timrå skulle fokusera på detaljerna i spelet, främst försvaret. Det var tränaren Fredrik Anderssons plan inför matchen. Men redan efter dryga minutens spel bjöds gästernas Mattias Tedenby på ett friläge men pucken gick i ribban. Gästerna skulle dock komma med mer och efter drygt fem minuters spel bröt Markus Ljungh dödläget när han styrde in Mikko Lehtonens skott. Bara två minuter senare var det dags igen när Isac Brännström placerade in ett fint dragskott över Victor Brattströms plockhandske.

Timrå repade dock mod och bjöd på några fina anfallskombinationer, varav en gav resultat när Andreas Söderberg följde med i en spelvändning och placerade in 1-2-pucken bakom en stabil Felix Sandström. HV71's fina offensiv skördade dock mer frukt när Isac Brännströms skott räddades av Brattström. Trissan hamnade dock hos David Gustavsson som rakade in 1-3.

– Vi förlorar alldeles för mycket närkamper. Vi måste steppa upp det här. Vi behöver sätta fart på fötterna och spela fysiskt, sa Timrås Andreas Söderberg till C More.

Timrås mittperiod

Timrå fick onekligen upp farten och Anton Wedin var den som trampade igång det hela. Han skulle spela huvudrollen en bit in i perioden. Först höll Ludvig Rensfeldt sig framme och snappade upp en sargretur på Filip Hållanders skott. Rensfeldt rundade målet och lirkade in 2-3 fem sekunder efter att halva perioden spelats.

Bara tre minuter senare tog Anton Wedin fart på högerkanten. Han vände ut och in på Kristofer Berglund innan han tog sig ner bakom HV71-målet. Pucken kom in till Johannes Salmonsson som tryckte in kvitteringen mellan benen på Sandström.

– Det är inte riktigt de typ av spel vi vill ha. Vi blir naiva. De ligger och väntar lite grann och när de får lägena är de effektiva, sa HV71's Nils Andersson till C More efter den händelserika mittperioden.

Gästerna numret för stort

Timrå fortsatte att skapa chanser i slutperioden men det var gästande HV71 som gjorde målen. Markus Ljungh styrde in 3-4 efter drygt elva minuters spel. Målet godkändes efter videobedömning.

– Det är det nya. Att styra in pucken. Känslan var att det är mål. Jag tyckte det, sa Markus Ljungh till C More efter matchen.

Hemmalaget lät sig dock inte nedslås utan fortsatte att anfalla och att fylla på med folk i dessa anfall. Ett par utvisningar för gästerna gav Timrå lägen under perioden men det blev inga fler mål för medelpadingarna. Istället kunde Robin Figren göra mål i tom bur med 43 sekunder kvar att spela.

– Vi gör en godkänd insats. Det är ingen toppmatch men den är godkänd. Vi har lite saker att täppa till. Offensiven är bra, men sedan är det tillfälligheter som avgör, sa Timrås tränare Fredrik Andersson.

Highlights till matchen ser du här