• Huvudsponsorer

Söndag Sön 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Fredag Fre 26 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Idag 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Onsdag Ons 21 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Söndag Sön 25 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Söndag Sön 2 December Dec
Onsdag Ons 5 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
HV71
HV71

Nicklas Rahm inför Frölunda borta

19 oktober 2018 13:22
inför

Efter segern i Växjö på torsdagskvällen väntar ett nytt hett rivalmöte för HV71. Denna gång mot Frölunda i ett kokande Scandinavium på lördag.


HV71 kommer till matchen mot Frölunda med tre raka segrar i bagaget, senast i torsdags när Växjö besegrades på bortaplan.

– Resultatmässigt gjorde vi en väldigt stark match. Vi gjorde fyra mål och höll nollan, vilket är starkt i båda ändarna av spelet, säger Nicklas Rahm om 4-0-segern nere i Växjö på torsdagskvällen.

Vad är den stora förändingen att ni har tagit tre raka segrar?

– Att vi får in puckarna, det är den stora skillnaden. Vi har lite mer självförtroende i anfallsspelet, inte så krampaktigt som det var ett tag. Vi lyfter blicken och hittar ytorna vi pratat om och därifrån gör vi enkla mål. Vi har jobbat hårt på det ett par veckor och nu har det gett resultat.

HV71 har endast släppt in tre mål de senaste tre matcherna. Det kombinerat med ett bra målvaktsspel och boxplay har varit nyckeln till de nio poängen som tagits.

– Det är också en nyckel. Bra målvaktsspel och trygghet i vårt grundspel. Alla spelarna gör det väldigt bra. Både forwards och backar är delaktiga på ett bra sätt. Vi har bra hemgång på våra forwards vilket gör att backarna kan hålla ”gapet” tightare och på så sätt släpper till få lägen ”on the rush”. Även positionsspelet när motståndaren har pucken under kontroll i vår zon är bra. Men vi måste jobba vidare på det för att bli ännu bättre.

90,91 är just nu HV71:s boxplayprocent och med det ligger man på andra plats i SHL.

– Det är kul, vi har jobbat väldigt hårt med det. Vi har hittat ett system som fungerar för oss. Jag och William kompletterar varandra bra där. Spelarna har anammat spelet och är delaktiga hur vi ska utveckla det. Men vi klarar inte av att spela så mycket boxplay i längden. Det tar mycket kraft, speciellt när det är många matcher under kort tid. Vi måste hålla oss på banan, säger Rahm om HV71:s fina boxplay-spel.

I morgon lördag väntar ännu ett rivalmöte, denna gång mot Frölunda i ett utsålt(?) Scandinavium.

– Det är häftigt med dessa publikmatcher. I Växjö var det härlig inramning med många HV-fans på läktaren. Vi räknar med samma stöd imorgon. Lördagsmatch i Göteborg brukar tillföra mycket energi.

Frölunda ligger förnärvarande på fjärde plats i SHL, två poäng före HV71 (sjua). Frölunda kommer till lördagsmatchen med en hemmaförlust mot Luleå.

– Frölunda är vassa. De har fått in många yngre killar som kommit in med full fart. De har ett skickligt powerplay med många toppspelare som vi behöver ha koll på. De kommer säkert ut med fullt ös efter gårdagens förlust mot Luleå. Jag kan tänka mig att de fått sina fiskar varma efter den förlusten. Vi litar på vårt grundspel och jag tror vi gör en bra match i Scandinavium, avslutar Rahm.

HV71 har samma spelare att tillgå som i matchen mot Växjö.