Hemma
HV71
HV71
Borta
Örebro
ÖRE

Figren i form - HV71 jagar ny hemmavinst

12 oktober 2018 15:00
#HV71ÖRE

I segern senast svarade Robin Figren för dubbla mål och såg till att landa tre poäng åt HV71. Hemma i Kinnarps Arena går laget för nästa seger, men ställs mot Örebro som söker ett trendbrott.


Noterbart HV71

– Laget har inte spelat sedan förra lördagen. Då svarade HV71 för en stark prestation i hemmaborgen, vann över Rögle med 3-2 och studsade tillbaka från nederlaget. Jönköpingslaget har vunnit tre av sina sju matcher.

Robin Figren var tungan på vågen mot Rögle. Forwarden öppnade först målskyttet med en riktig kanon i numerärt överläge, innan han även placerade in 3-1 i öppen målbur i slutskedet.

– Förra säsongens möten med Örebro slutade 2-2 i antal vinster. Det första spelades i Kinnarps Arena och blev en riktig smäll för HV71, som mosades med 2-6.

Noterbart Örebro

– Närkingarna spelade precis som HV71 också senast mot Rögle, men fick däremot se sig besegrade. Torsdagens bortamöte slutade 0-2 och Örebro har därigenom två raka förluster.

– Målskyttet har där varit ett problem. Örebro har gjort två mål på sina två förlustmatcher, en trend som måste brytas.

Aaron Palushaj kan dessvärre inte bidra på den fronten. Amerikanen åkte på en smäll i mötet med Rögle, utgick med förmodad hjärnskakning och missar helgens match. Positivt är däremot att Rodrigo Abols eventuellt gör comeback.

– I Palushajs frånvaro är Marcus Björk bästa poänggörare i Örebro. Backen står på två mål och två assist.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71ÖRE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.