Hemma
Djurgården
DIF
Borta
HV71
HV71

Lindbom inför Djurgården borta

7 mars 2018 14:00
SHL

Två omgångar återstår av grundserien 2017/2018 och först ut är Djurgården på Hovet på torsdag kväll: "Det ska bli kul. Det blir alltid bra matcher när vi möts. Med två bra prestationer kommer vi gå in starka i slutspelet", säger Johan Lindbom inför avslutningen.


HV71 hemmabesegrade Luleå med klara 7-1 på tisdagskvällen, en match Johan Lindbom till stora delar var nöjd med:
– Första perioden är vi inte alls nöjda med. Vi var alldeles för passiva i vår forecheck vilket gjorde att vi gav ytor till ett starkt Luleå. Sen tar vi med oss de två sista perioderna där vi vänder på myntet, går framåt och sätter press. Vi fick en bra inledning med två snabba mål som gav oss flow. Jag tycker vi pumpade på bra sista 40 minuterna, precis så som vi vill spela. Det var en viktig seger för oss i kampen om top sex.

På torsdag väntar tabelltvåan Djurgården på Hovet i Stockholm. Senast lagen möttes i huvudstaden var i januari och då vann Djurgården med 2-1 efter förlängning:
– Det blir återigen en tuff utmaning. De har gjort det väldigt bra under säsongen. Ett intensivt lag som vi måste stänga farten för. De jobbar stenhårt och är konsekventa i sitt spel vilket ger resultat i längden.

I tisdagens match mot Luleå var målvakten Linus Söderström tillbaka i spel. Söderström räddade 29 av 30 skott och spelade förtroendeingivande i målet:
– Han gjorde det jättebra. Med facit i hand var det en ypperlig första period han fick med många skott. Han spelade stabilt genom hela matchen och såg bra ut för att inte ha spelat på så länge.

Nu väntar en liten road trip när HV71 på torsdag tar bussen till Stockholm:
– Vi åker upp till Stockholm på torsdag och övernattar efter matchen. På fredag tränar vi lite lätt innan vi åker vidare till Karlstad för den avslutande matchen på lördag. Det kan vara bra att svetsa samman laget det där lilla extra nu i slutet av säsongen.

Två klassiska möten väntar alltså i de avslutande två omgångarna med bortamatcher mot Djurgården och Färjestad, något Johan Lindbom ser fram emot:
– Det ska bli kul. Det blir alltid bra matcher när vi möts. Med två bra prestationer kommer vi gå in starka i slutspelet.

Till sist hälsar Lindbom att det i nuläget ser ut att bli samma lag som senast mot Luleå.