Hemma
HV71
HV71
Borta
Luleå
LHF

Stephan "Lillis" Lundh inför Luleå hemma

5 mars 2018 13:10
inför

På tisdag kväll väntar Luleå Hockey i grundseriens sista hemmamatch i Kinnarps Arena. Stephan "Lillis" Lundh hoppas på en liknande prestation som senast i Göteborg: "Vi hade bra fart i allt och jag tycker vi skapade väldigt mycket"


HV71 bortabesegrade i lördags Frölunda med 5-4 efter övertid, en prestation från laget som Stephan "Lillis" Lundh var nöjd med:
– Det var en bra match mellan två lag som spelade med hög intensitet. Samtidigt var det lite surt för jag tycker vi förtjänade tre poäng, men två poäng var bättre än en.

Vad tycker du ni gjorde bra som du är extra nöjd med?
– Vi hade bra fart i allt och jag tycker vi skapade väldigt mycket samtidigt som vi inte släppte till så många målchanser bakåt. Det var deras powerplay, där dom alltid är väldigt skickliga, som gjorde att de höll sig kvar i matchen. Jag tycker vi använda alla spelare på ett mycket bättre sätt än tidigare. Bättre fart, bättre puckhantering och vi skapade mer som vi oftast saknat tidigare.

Det var ett fullsatt Scandinavium i lördags och bland de 12044 i publiken fanns det flera hundra HV-fans.
– Det var fantastiskt, det kändes som att vi spelade på hemmaplan. Och sen att de möter upp oss när vi kom hem var otroligt roligt, fortsätter "Lillis".

På tisdag väntar ett formstarkt Luleå Hockey i Kinnarps Arena, ett lag som vunnit sex av de sju senaste matcherna:
– Dom har smugit med lite i bakvattnet på slutet. De har hittat en spelform som passar dom, ett lag som har gjort det bra defensivt samtidigt som de har ett par farliga gubbar framåt. De försvarar sig bra med fem gubbar, väldigt intensivt, inte så att de backar av och håller sig som ett igelkottsförsvar, utan de är tuffa att möta högt upp i banan, säger "Lillis" om tisdagens motståndare.

Vad har ni tryckt på inför Luleå-matchen för att fortsätta det fina spelet från senast?
– Påminna spelarna om att det kostar att spela så. Träna på det och hålla farten uppe. Killarna känner själva att det ger framgång och då måste man plocka fram det och det är kul att se. I lördags var det fyra enheter som levererade och det gäller imorgon också. Luleå kanske blir ännu tuffare att få hål på med två formstarka målvakter. Det kommer krävas lika bra spel från vår sida som i lördags.

Den 17 november vaktade Linus Söderström målet senast men imorgon gör han comeback när han startar matchen mot Luleå:
– Man minns ju knappt hur grabben såg ut, skrattar "Lillis". Det är självklart roligt och viktigt för oss att han är tillbaka. En fantastisk målvakt som brukar trivas när det blir lite spetsigt som nu.

Förutom Linus comeback, hur är läget i laget?
Samma spelare som spelade i lördags är tillgängliga, avslutar "Lillis".