Hemma
HV71
HV71
Borta
Rögle
RBK

Krigarinsats gav HV71 tre poäng

21 oktober 2017 18:04
SHL

HV71 tog tre viktiga poäng i hemmamatchen mot Rögle på lördagseftermiddagen. Isac Brännström öppnade målskyttet i matchen och Kevin Stenlund blev stor matchhjälte med sitt 2-1-mål i den tredje perioden.


HV71 fick en tuff inledning i matchen mot Rögle med två utvisningar på kort tid. Ett bra boxplay tillsammans med Jonas Gunnarsson i målet bäddade för att HV71 höll undan och kunde jobba sig in i matchen allt eftersom perioden tickade på. Det var framför allt kedjan med David Ullström, Kevin Stenlund och Mattias Tedenby som vaskade fram ett par fina lägen för hemmalaget. Men det var Robin Figren som skapade HV71:s bästa målchans i perioden när han lurade upp sin back till att köpa korv på läktaren medan han själv gick på avslut som räddades av Justin Pogge.

Brännström spräckte nollan
HV71 fick en betydligt bättre start på den andra perioden och efter fem minuter spräckte Isac Brännström nollan i matchen när han tog hand om en retur och tryckte upp på nära i nättaket från nära håll. Efter ledningsmålet fortsatte hemmalaget att trycka på och skapa många farliga målchanser men tyvärr utan utdelning.

Istället kvitterade Rögle med drygt fyra minuter kvar av perioden när Ludvig Rensfeldt slängde iväg en puck mot mål och som snöpligt letade sig in bakom Jonas Gunnarsson.

  • Vi skapar många kvalificerade målchanser och måste bara sätta dit dem. Det är det som saknas. Vi har tålamod i vårt defensiva spel och det är det som är prio. Nu måste vi bara hitta lite mer längd i anfallen också sa Mattias Tedenby efter den andra perioden.

Kevin Stenlund matchhjälte
Tedenbys ord var något hemmalaget tog fasta på under den tredje perioden och i den sjätte minuten styrde Kevin Stenlund in 2-1 fint framspelad av just Mattias Tedenby. Ett mål som skulle visa sig bli matchvinnande. Rögle fick dock en gyllene chans att kvittera när man fick powerplay med tre minuter kvar att spela. HV71 spelade ett fortsatt bra boxplay och lyckades hålla undan och bärga samtliga tre poäng.