• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Idag 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Hemma
HV71
HV71
Borta
Rögle
RBK

Krigarinsats gav HV71 tre poäng

21 oktober 2017 18:04
SHL

HV71 tog tre viktiga poäng i hemmamatchen mot Rögle på lördagseftermiddagen. Isac Brännström öppnade målskyttet i matchen och Kevin Stenlund blev stor matchhjälte med sitt 2-1-mål i den tredje perioden.


HV71 fick en tuff inledning i matchen mot Rögle med två utvisningar på kort tid. Ett bra boxplay tillsammans med Jonas Gunnarsson i målet bäddade för att HV71 höll undan och kunde jobba sig in i matchen allt eftersom perioden tickade på. Det var framför allt kedjan med David Ullström, Kevin Stenlund och Mattias Tedenby som vaskade fram ett par fina lägen för hemmalaget. Men det var Robin Figren som skapade HV71:s bästa målchans i perioden när han lurade upp sin back till att köpa korv på läktaren medan han själv gick på avslut som räddades av Justin Pogge.

Brännström spräckte nollan
HV71 fick en betydligt bättre start på den andra perioden och efter fem minuter spräckte Isac Brännström nollan i matchen när han tog hand om en retur och tryckte upp på nära i nättaket från nära håll. Efter ledningsmålet fortsatte hemmalaget att trycka på och skapa många farliga målchanser men tyvärr utan utdelning.

Istället kvitterade Rögle med drygt fyra minuter kvar av perioden när Ludvig Rensfeldt slängde iväg en puck mot mål och som snöpligt letade sig in bakom Jonas Gunnarsson.

  • Vi skapar många kvalificerade målchanser och måste bara sätta dit dem. Det är det som saknas. Vi har tålamod i vårt defensiva spel och det är det som är prio. Nu måste vi bara hitta lite mer längd i anfallen också sa Mattias Tedenby efter den andra perioden.

Kevin Stenlund matchhjälte
Tedenbys ord var något hemmalaget tog fasta på under den tredje perioden och i den sjätte minuten styrde Kevin Stenlund in 2-1 fint framspelad av just Mattias Tedenby. Ett mål som skulle visa sig bli matchvinnande. Rögle fick dock en gyllene chans att kvittera när man fick powerplay med tre minuter kvar att spela. HV71 spelade ett fortsatt bra boxplay och lyckades hålla undan och bärga samtliga tre poäng.