• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
HV71
HV71

Lindbom: "Vi måste våga"

12 oktober 2017 13:01
inför

Ikväll väntar den sista i en fem matcher lång bortaturné för HV71 i SHL. Frölunda HC står för motståndet i Scandinavium och Johan Lindbom har taktiken klar för sig: "Vi måste våga. Våga kliva fram och sätta press".


HV71 kommer till kvällens match från 0-3-förlusten i tisdags mot Ocelari Trinec i den sista gruppspelsmatchen i CHL.

– Vi hamnade i uppförsbacke direkt med två tidiga baklängesmål. Vi skapade ändå bra med målchanser men var inte tillräckligt effektiva. Jag tycker ändå att vi i det stora hela gjorde en hyfsat bra match, säger Lindbom.

I och med förlusten blir det inget slutspel för HV71 i årets Champions Hockey League och Johan Lindbom ger sin syn på varför laget ej är med bland de 16 bästa:

– Jag tycker det är i hemmamatcherna mot Mannheim och Trinec vi fallerar. Vi ska ta tre poäng i båda hemmamatcherna och då hade det sett bättre ut. Även om Mannheim och Trinec är två bra motståndare är det så klart en besvikelse att vi inte går vidare.

Ikväll väntar ett hemmastarkt Frölunda i Scandinavium, ett möte som ofta brukar kryddas med extra känslor på isen.

– Det blir nog som det brukar vara, en högintensiv match med snabbt spel och mycket känslor. Det är två offensiva lag som möts och då är det alltid roliga matcher att spela.

Vad blir nyckel till tre poäng?
– Vi måste våga. Våga kliva fram och sätta press, och så klart ta vara på chanserna.

Hur ser laget ut ikväll?
Linus är tillbaka i målet, annars är det samma lag som i tisdags mot Trinec, avslutar Lindbom.