Fakta om Kinnarps Arena

• Publikkapacitet (vid ishockeymatcher): 7000 åskådare (varav 850 är ståplatser).
• Faciliteter: 497 logeplatser, fem barer, och en skybar (på sjätte våningen) med utsikt över Huskvarna och Vättern, konferenscenter med fyra konferensrum, en restaurang för 230 matgäster samt en VIP-lounge.
• Bygget startade den 17:e september 1999 och arenan var klar redan september 2000.
• Den nya arenan byggdes till stor del utanför den gamla hallens (Rosenlundshallen) väggar och tak trots pågående säsong. Våren 1999 revs den gamla hallen och den nya färdigställdes innanför det nya skalet.
• Publikkapaciteten ökade från 4.200 till 6.300. Ståplatsantalet (1.500 st) behölls oförändrat liksom närheten till rinken. Det finns 320 logeplatser, 20 handikapplatser och 20 pressläktarplatser. Förutom föbättrade publikytor (läktare, serveringar och loger) har spelare och övriga anställda en arbetsplats i elitklass.
• För att stärka HVs ungdomsverksamhet så byggdes en träningshall i anslutning till matcharenan. Träningshallen färdigställdes i maj 2001.
• Ombyggnaden (2000) samt utbyggnaden (2004) av Kinnarps Arena har totalt kostat 135 miljoner kronor.
• Kinnarps Arena har ritats av Flensborns arkitektkontor och Skanska är totalentreprenör. Projektet finansieras av Kinnarps AB. Byggherre och ägare till Kinnarps Arena är HV71 Fastighets AB, ett helägt dotterbolag till HV71.
• Den 12 december 2003 togs beslutet att bygga ut Kinnarps Arena, inför säsongen 2004/2005, med ytterligare 1000 platser samt en restaurang, en sportsbar för allmänheten, ett hockeycafé, en skybar, några nya konferenslokaler och loger.

Vägbeskrivning / Karta


Visa större karta

Buss:
För att komma till Kinnarps Arena via buss så åker du enklast med Linje 1 (Röd) som går från Råslätt via centrum mot Huskvarna. Hoppa av vid hållplats "Elmia". Bussen går ofta och du kan läsa mer om bussförbindelser på Länstrafikens hemsida, www.jlt.se.

Bil:
Kinnarps Arena liggger intill E4:an mellan Jönköping och Huskvarna. Sväng av mot Rosenlund/Elmia (avfart 99). Du kan inte missa!

Jönköping
Vill du ha mer information om Jönköping, besök Jönköpings hemsida, www.jonkoping.se.
Strax intill Kinnarps Arena ligger Scandic Hotell. Läs mer på, www.scandichotels.com.