Skadeskjutet HV71 Dam vände och vann
Publicerad: 2022-09-17
MATCH
Med två backar på skadelistan och ytterligare en forward som klev av, hade damerna en tung lördag hemma mot MODO. Men en stark tredjeperiod bäddade för säsongens första poäng efter en 4-3-seger efter straffar.

Den tuffa premiären mot Luleå under fredagskvällen hade satt sina spår hos damlaget, som fick klara sig utan skadade Chloe Gonsalves och Ariane Julien. Och ännu tyngre blev det när MODO tog ledningen redan efter drygt tre minuter. Efter en jämn första period så blev mittperioden, liksom igår, den tyngsta i matchen för HV:s del. Trots det kunde Karoline Pedersen bjuda på ett klassiskt Kenta Nilsson-mål och Sanni Hakala prickskjuta in sitt första för säsongen och se till att hemmalaget hade häng inför avslutningen.

Den tredje perioden blev också en tight tillställning. Jenna Raunio kvitterade till 3-3 i powerplay och sedan fortsatte HV att trycka på och var även närmst att avgöra under ordinarie tid. Men matchen gick till förlängning och sedan även till straffar, där Anni Keisala spikade igen och Mira Jungåker avgjorde som enda målskytt i straffläggningen och såg till att HV71 därmed inkasserade sin första seger för säsongen.

HV71 - MODO Hockey 4 - 3 (0-1, 2-2, 1-0, 0-0, 1-0)

03:30 0 - 1 Brooke Hobson (utan assist), PP1

22:10 1 - 1 Karoline Pedersen (Svensson, Carlsson, Mattila), EQ
27:50 1 - 2 Lina Ljungblom (Andersson, Magwood), EQ
29:42 1 - 3 Jennifer Wakefield (El-Mahmadi, Hobson), PP1
34:32 2 - 3 Sanni Hakala (utan assist), EQ

46:49 3 - 3 Jenna Raunio (Jungåker), PP1

Övertid: Inga mål