Mäktig vändning mot Kristianstad gav två poäng
Publicerad: 2021-10-29
Hockeyallsvenskan
Det såg länge ut att bli poänglöst i kvällens hemmamatch mot Kristianstads IK. Men med två mål av Jonathan Davidsson och Måns Lindbäck i slutminuten kunde HV71 ta matchen till övertid och sedan avgöra på straffar. Matchen slutade 5-4 inför 6 010 personer i Husqvarna Garden.

Det var ett energifyllt bortalag som kom ut till matchen och det gav resultat direkt. Malte Sjögren gjorde matchens första mål efter 4:30 i en två mot en-situation. 2-0 kom minuterna senare när Jonathan Wikström satt i utvisningsbåset. Nikolai Skladnichenko hittade Gustav Olhaver som rakade in 2-0 i spel fem mot fyra. HV71 spelade upp sig en aning allt eftersom, men det var ändå Kristianstad som var det lag med mest energi i den första perioden. HV71 fick in en puck genom Fredrik Forsberg. Forsberg revs ner i ett friläge och tog själv hand om den efterföljande straffen. Fredrik Forsberg, säkerheten själv på straffslag, reducerade till 1-2 efter 11:14.

HV71 skapade fler målchanser i den andra perioden och det gav också utdelning efter drygt åtta minuter. Tyler Vesel hittade en fristående Fredrik Forsberg som la in kvitteringspucken till 2-2 i spel fem mot fyra. Likaläget skulle dock inte stå sig särskilt länge för bara två minuter senare återtog bortalaget ledningen genom Theodor Pistek. HV71 låg på för kvittering men istället för hemmajubel kunde bortalaget öka på sin ledning till 4-2 när Malte Sjögren rakade in lös puck efter 16:21.

Kristianstad stod emot bra i den tredje perioden och HV71 hade svårt att komma till dom riktigt heta målchanserna. Det var först när hemmalaget plockade ut målvakten som anstormningen kom. Reduceringen kom med 52 sekunder kvar när Jonathan Davidsson styrde in 3-4 bakom en chanslös Olof Lindbom i Kristianstad-målet. Och med fem sekunder kvar att spela kvitterade Måns Lindbäck till 4-4 och glädjen i Husqvarna Garden visste inte sina gränser.

Förlängningen blev mållös och straffslag fick avgöra matchen. Där avgjorde Taylor Matson matchen och två poäng säkrades till hemmalaget.

Nästa match är redan imorgon när Södertälje SK väntar på bortais. Matchen startar kl 18:00 och sänds på cmore.se.

04:30 0-1 KRI Malte Sjögren
06:13 0-2 KRI Gustav Olhaver (Skladnichenko, Krupic)
11:14 1-2 HV71 Fredrik Forsberg PS

28:18 2-2 HV71 Fredrik Forsberg (Vesel, Billins) PP1
30:18 2-3 KRI Theodor Pistek (Cheek, Svensson)
36:21 2-4 KRI Malte Sjögren (Wennström)

59:08 3-4 HV71 Jonathan Davidsson (Andrae, Önerud)
59:55 4-4 HV71 Måns Lindbäck (Billins, Forsberg)