Rögle besegrade HV71
Publicerad: 2021-01-16
Det blev förlust mot Rögle under lördagseftermiddagen, där serieledarna var numret större. Gästerna drog ifrån i den tredje perioden och knep samtliga poäng i mattchen. Simon Önerud blev målskytt i HV71.

Det var upplagt för hockeyfest i Husqvarna Garden, då serieledande Rögle gästade under lördagseftermiddagen. Efter ett gäng avslagna inledande minuter kopplade skåningarna grepp om tillställningen och visade varför de är serieledare. Målet hittades till slut av Linus Sjödin, innan Daniel Zaar utökade ledningen till 2–0 ett par minuter senare i powerplay. En spelform HV71 fick chansen i ett par gånger utan att hitta nätet.

Powerplay fortsatte att prägla matchen och domarteamet blåste flitigt i pipan. Respektive manskap fick chansen i spelformen och matchen blev därmed ganska ryckig. Till slut visade HV71 varför de besitter ligans mest effektiva enhet i powerplay, när Simon Önerud backade ut i slottet och nöp till direkt. Trots flera ytterligare chanser i powerplay stod sig ställningen perioden ut.

Rögle kom ut i den tredje perioden med den äran och skapade oreda i HV-zonen omgående. Två minuter in utökade Adam Tambellini ledningen med ett skarpt avslut i krysset, innan Adam Edström ökade på mindre än en minut senare. Matchen fortsatte blåsa åt skåningarnas håll och sedermera fastställde Dennis Everberg slutresultatet till 1–5.

HV71 5-1 Rögle BK (0–2, 1–0, 0–3)
12:54 0–1 (EQ) RBK Linus Sjödin (Seider, Karlsson)
15:01 0–2 (PP1) RBK Daniel Zaar (Ryfors, Everberg)

31:53 1–2 (PP1) HV71 Simon Önerud (F Sandberg, Wedin)

41:51 1–3 (EQ) RBK Adam Tambellini (Lesund, Sjögren)
42:52 1–4 (EQ) RBK Adam Edström (Ferguson, Hansson)
53:38 1–5 (EQ) RBK Dennis Everberg (Gelinas, Seider)

Skott: 22–48