Förlust i Gävle
Publicerad: 2016-10-27
SHL
Trots en drömstart och ledning 2-0 en bit in i den första perioden blev det inga poäng i Gävle för HV71 på torsdagskvällen. Brynäs IF vände matchen och vann till slut med 5-3. Martin Thörnberg, Filip Sandberg och Erik Christensen gjorde målen.

HV71 tog initiativet inledningsvis och förde det mesta av spelet. 1-0 till HV71 kom också rättvist efter drygt sex minuter då Martin Thörnberg hittade nätmaskorna bakom Felix Sandström. Thörnberg fick fin hjälp av sina kedjekamrater Ted Brithén gjorde ett fint förarbete och Pär Arlbrandt skymde Brynäs-målvakten förnämligt framför mål. Det skulle inte gå många minuter innan det stod 0-2 på resultattavlan. Filip Sandberg, fint framspelad av en uppoffrande Christoffer Törngren, satte pucken distinkt bakom Sandström. Så långt styrde HV71 händelserna på isen men en reduceringspuck från hemmalagets Nick Johnson ändrade matchbilden till Gävlelagets fördel. 1-2 stod sig perioden ut och Martin Thörnberg gick ut till pausvila med blandade känslor:

– Vi startar matchen bra och spelar precis som vi vill. Sen tappar vi lite när de får sitt mål. Vi måste upp igen och flytta pucken snabbare, sa Martin Thörnberg till C More efter den första perioden.

Brynäs vände matchen
Brynäs kvitterade omgående i den andra perioden efter att Tomas Zaborsky fått öppet mål i spel fem mot fyra. HV71 kunde återta ledningen minuterna senare då Erik Christensen gjorde 3-2, fint framspelad av Thörnberg och Brithén. Matchen skulle dock vara tillbaka på lika-läge en kort stund senare då Kevin Clark gjorde 3-3 på kontring. Brynäs tog över spelet ju längre perioden gick och ledningsmålet skulle sedermera komma då Kevin Clark gjorde sitt andra mål för kvällen efter en rörig situation framför HV-målet.

Brynäs höll undan och vann
Hemmalaget utökade ledningen till 5-3 en bit in i tredje perioden. Det var Pathrik Westerholm som slängde in en puck mot mål som gick förbi en skymd Fredrik Pettersson-Wentzel, ett mål som gjordes i spel fem mot fyra. HV71 försökte skapa tryck för reducering men dom riktigt heta målchanserna uteblev och Brynäs höll undan och bärgade tre poäng.

Brynäs IF – HV71 5-3 (1-2, 3-1, 1-0)

06:19 0-1 Martin Thörnberg (Brithén, Hansson)
09:52 0-2 Filip Sandberg (Törngren)
13:23 1-2 Nick Johnson (Bertilsson, Granström)

21:25 2-2 Tomas Zaborsky (Granström, Pa.Westerholm) PP1
24:29 2-3 Erik Christensen (Thörnberg, Brithén)
27:57 3-3 Kevin Clark (Jensen, Lindblom)
37:54 4-3 Kevin Clark (Jensen, Lindblom)