Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Lördag Lör 14 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Idag 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Onsdag Ons 9 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec

Nicklas Rahm inför torsdagens match mot Luleå Hockey

30 september 2020 16:36
INFÖR

Efter förlusten mot Rögle i lördags har HV71 laddat om batterierna inför torsdagens match mot serieledande Luleå Hockey. ”Vi har haft en tuff start på serien, men det är gott mod i killarna och vi vet vad vi kan”, säger Nicklas Rahm, tränare i HV71.


Efter tre spelade matcher står fortfarande på noll poäng i SHL-tabellen. Nu väntar en ny veckan med matcher – först borta mot Luleå Hockey på torsdagen och sedan mot IK Oskarshamn i Husqvarna Garden på lördagen.

– Att vi inte fått med oss någon poäng har varit tufft naturligtvis. I premiären mot Frölunda var vi inte värda att vinna, men både mot Örebro och Rögle tycker jag att vi ska få någon poäng med oss. De matcherna är jämna och vi spelar bra hockey i stora delar av matcherna. Känslomässigt är det svårt att hantera, men vi får lära oss av det och försöka gilla läget, säger Nicklas Rahm.

Förlusten mot Rögle i lördags var extra tung då HV71 kunde kvittera i slutet av matchen då laget tagit ut målvakten, men Rögle replikerade snabbt och kunde sätta vinstpucken med mindre än en minut kvar av matchen.

– Vi hade ett möte i måndags och kom fram till att varje person måste ge lite mer av sig själv och vara lite mer dedikerad i alla situationer. Varje insats du gör räknas. Vi ska visa en desperation i situationerna som gör att du kommer vinnande ur dem. Har vi den inställningen kommer vi också vinna mer närkamper än vi förlorar. Där halkade vi lite snett i början av serien, kanske på grund av att vi vann för mycket på försäsongen.

– Dessutom har vi kollat på positiva bilder, då vi i matcherna även gör bra saker. Jag tycker det är gott mod i killarna trots några förluster. Det är en positiv grupp även om alla hanterar det på olika sätt. Nu gäller det att få alla, inte minst de ledande spelarna, att vi vägen och gå all in.

På torsdagen sätter sig HV71 på flyget för att möta serieledande Luleå Hockey. För Nicklas Rahm är direktiven tydliga för vad som krävs för att HV71 ska åka hem med tre poäng.

– Vi har ju mött Luleå några år nu med det sättet de spelar och vi kommer att få kriga hårt för att komma till målchanser. De är samtidigt skickliga på att ta vara på sina chanser. Nyckeln för oss blir att vi ska spela klart vårt försvarsspel och när vi sedan får pucken ska vi vara kreativa i anfallsspelet. Det och att hålla oss från utvisningsbåset skapar oss möjlighet att åka från Luleå med en lycklig utgång.

Sedan tidigare saknas Johannes Kinnvall, Axel Holmström, Jesper Williamsson och Max Wennlund i HV-truppen och läget är oförändrat inför Luleå-matchen.

– Vi kommer åka med samma trupp som senast mot Rögle, hälsar Nicklas Rahm.