Michelle Löwenhielm inför helgens matcher och omställningen till svensk ishockey

17 januari 2020 11:01
| SDHL

Michelle Löwenhielm värvades inför säsongen till HV71 efter att ha spenderat fem år i Nordamerika. Spelmässigt har det varit en omställning där anpassningen från spel på liten till stor rink tagit tid.


Innan Michelle Löwenhielm kom till HV71 inför den här säsongen så hade hon spenderat fem år i Nordamerika där hon spelade collegehockey i University of Minnesota-Duluth. Säsongen i SDHL och HV71 har varit en omställning men spelmässigt så har trenden rent spelmässigt hela tiden gått åt rätt håll.

– Den största skillnaden är att det är olika storlekar på rinkarna om man jämför den nordamerikanska ishockeyn med SDHL. Spelet där över går också lite snabbare, man måste alltid veta vad du ska göra innan du får pucken, här får du lite mer tid med pucken. Jag upplever inte att jag passar mer eller mindre bättre i nån av de olika miljöerna, för mig har det mer handlat om att anpassa sig. Jag kände direkt när jag kom hit att det var annorlunda och det har tagit en stund att komma in i. Men jag har hela tiden känt att det gått bättre och bättre. Känslan har speciellt varit bättre på slutet och det är alltid kul att peta in lite poäng. Nu handlar det om att bygga vidare på den känslan och försöka hjälpa laget ännu mer.

Det har inte undgått någon att laget som helhet haft en otrolig säsong såhär långt och utmaningen just nu är mindre spelmässig och istället mer en mental.

– Vi är definitivt där vi vill vara som lag. Nu försöker vi ta varje match för sig och hela tiden justera på detaljer i spelet som vi inte är nöjda med. Det finns saker i spelet som vi kan förbättra även om vi har vunnit mycket. Det ligger mycket i det mentala när man har en sån här säsong, vi vinner mycket och det blir lite snack, men fokus måste hela tiden vara på nästa match.

Ikväll väntar derby mot Linköping och en retur mot Djurgården på lördag som laget tidigare i veckan vann mot med 3-0.

– Igen så är det vår inställning vi går in med som bestämmer vår prestation i båda de här matcherna. Med nya matcher så kommer också nya förutsättningar så det är viktigt att vi är nollställda och försöker att sätta vår prägel på matcherna direkt. Mot Djurgården i tisdags så spelade varken vi eller Djurgården vår bästa ishockey så jag tror matchen på lördag kommer vara mycket bättre. Djurgården spelar fysiskt och spelmässigt kommer det bli viktigt att vi är nära varandra och har support.

Helgens matcher
Fredag, Linköping - HV71 19:00 . Matchen sänds på SVT Play.
Lördag, Djurgården - HV71 19:00 . Matchen sänds på Cmore Play.

Följ HV71 Dam i sociala medier
Instagram: hv71dam
Twitter: hv71