Sanni Hakala inför helgens comeback
Publicerad: 2020-11-13
SDHL
Sanni Hakala har varit borta under hela säsongsinledningen av SDHL efter en skada på överkroppen som hon ådrog sig under en försäsongsmatch mot Linköping. I helgen gör hon comeback när laget åker norrut för matcher mot Brynäs och Leksand.

HV71 Dam spelade sista träningsmatchen mot Linköping den 4:e september innan SDHL-säsongen drog igång. Under matchen gjorde åkte Sanni Hakala på en skada som hållit henne borta från spel sen dess. Nu är det en förväntansfull Hakala som äntligen kan spela matcher igen.

– Det har varit två tuffa månader, har tidigare inte varit borta från spel såhär lång tid. Nu känns det väldigt bra att äntligen få göra comeback.

Hur har du hanterat perioden du har varit ifrån spel?

– Om jag ska vara helt ärlig så har det varit väldigt tufft. Som jag sa tidigare så har jag inte nån gång min karriär varit borta från spel såhär länge. Under försäsongen så kände jag att jag var i riktigt bra form och det var tråkigt att åka på en skada bara dagar innan säsongspremiären. Nu har jag tränat på bra de sista veckorna och jag känner att jag börjar närma mig den form som jag var i innan jag blev skadad. Men på det stora hela är det bara skönt att äntligen vara tillbaka.

Efter tretton omgångar av SDHL-säsongen placerar sig laget på en femteplats i tabellen. Hakala är imponerad av lagets prestation med tanke på skadorna laget drabbats av.
– Jag är väldigt imponerad av laget, trots att laget åkt på några tuffa skador på ledande spelare tycker jag vi spelat bra. Det är också kul att se spelare som tidigare inte tagit så stort ansvar verkligen tagit det nu och visat framfötterna. Det har varit avgörande.

Har du några förväntningar på ditt eget spel i helgen?
– Det kommer nog bli tufft, men jag kommer gå in med inställningen att bara njuta av att vara tillbaka i spel. Det enda jag kan fokusera på är att göra mitt bästa och bidra med energi och fart i vårt spel. Jag har egentligen inga större förväntningar på mig själv, det kommer nog ta några matcher att komma tillbaka till gammal god form.

Känslan kring att möta Brynäs och Leksand?
– Det jag sett av Leksand denna säsong är att de är ett bättre lag än förra säsongen och det kommer bli en tuff match. Brynäs har börjat säsongen riktigt bra och ligger på en andraplats i tabellen så det kommer bli ett riktigt toppmöte.

Helgens matcher:
Brynäs IF - HV71, lördag 14:30, sänds på SVT 1
Leksands IF - HV71, söndag 15:00, sänds på CMore Play

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners