Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Idag 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Sanni Hakala inför helgens comeback

13 november 2020 11:15
SDHL

Sanni Hakala har varit borta under hela säsongsinledningen av SDHL efter en skada på överkroppen som hon ådrog sig under en försäsongsmatch mot Linköping. I helgen gör hon comeback när laget åker norrut för matcher mot Brynäs och Leksand.


HV71 Dam spelade sista träningsmatchen mot Linköping den 4:e september innan SDHL-säsongen drog igång. Under matchen gjorde åkte Sanni Hakala på en skada som hållit henne borta från spel sen dess. Nu är det en förväntansfull Hakala som äntligen kan spela matcher igen.

– Det har varit två tuffa månader, har tidigare inte varit borta från spel såhär lång tid. Nu känns det väldigt bra att äntligen få göra comeback.

Hur har du hanterat perioden du har varit ifrån spel?

– Om jag ska vara helt ärlig så har det varit väldigt tufft. Som jag sa tidigare så har jag inte nån gång min karriär varit borta från spel såhär länge. Under försäsongen så kände jag att jag var i riktigt bra form och det var tråkigt att åka på en skada bara dagar innan säsongspremiären. Nu har jag tränat på bra de sista veckorna och jag känner att jag börjar närma mig den form som jag var i innan jag blev skadad. Men på det stora hela är det bara skönt att äntligen vara tillbaka.

Efter tretton omgångar av SDHL-säsongen placerar sig laget på en femteplats i tabellen. Hakala är imponerad av lagets prestation med tanke på skadorna laget drabbats av.
– Jag är väldigt imponerad av laget, trots att laget åkt på några tuffa skador på ledande spelare tycker jag vi spelat bra. Det är också kul att se spelare som tidigare inte tagit så stort ansvar verkligen tagit det nu och visat framfötterna. Det har varit avgörande.

Har du några förväntningar på ditt eget spel i helgen?
– Det kommer nog bli tufft, men jag kommer gå in med inställningen att bara njuta av att vara tillbaka i spel. Det enda jag kan fokusera på är att göra mitt bästa och bidra med energi och fart i vårt spel. Jag har egentligen inga större förväntningar på mig själv, det kommer nog ta några matcher att komma tillbaka till gammal god form.

Känslan kring att möta Brynäs och Leksand?
– Det jag sett av Leksand denna säsong är att de är ett bättre lag än förra säsongen och det kommer bli en tuff match. Brynäs har börjat säsongen riktigt bra och ligger på en andraplats i tabellen så det kommer bli ett riktigt toppmöte.

Helgens matcher:
Brynäs IF - HV71, lördag 14:30, sänds på SVT 1
Leksands IF - HV71, söndag 15:00, sänds på CMore Play