HV71 tog en fin seger mot Björklöven
Publicerad: 2022-01-19
MATCH
HV71 tog en fin seger i bortamatchen mot Björklöven och kunde åka från Umeå med 5-2 i bagaget. Målskyttar Emil Andrae, Alexander Ytterell, Daniel Norbe, Taylor Matson och Jonathan Davidsson.

HV71 gjorde en bra förstaperiod och kontrollerade spelet bra. Björklöven fick möjlighet i powerplay en stund in i perioden, men HV71:s boxplay var vasst och man släppte inte till några farliga chanser.

Efter halva första perioden visade kedjan med Davidsson-bröderna och Måns Lindbäck prov på fin skridskoåkning i anfallszon och gjorde det svårt för Björklöven att försvara sig. Lindbäck tog pucken runt kassen och serverade Jonathan Davidsson framför mål som kunde sätta sitt nionde mål för säsongen. 1-0 stod sig också perioden ut.

– Vi kämpar bättre än vad de gör och är det bättre laget. I andra perioden ska det ge ännu bättre betalt, sa Jonathan Davidsson i Cmore efter första perioden.

HV71 fick en fin start även på den andra perioden. Laget började med ett powerplay och skapade några heta lägen, men inget mål där. Istället kom målet direkt efter det numerära överläget när Emil Andrae visade kyla och hängde upp pucken i nättaket.

I mitten av perioden kunde Björklöven reducera, men i bytet efter ökade HV71 på ledningen på nytt. Alexander Ytterell sköt en fin onetimer från blåinjen och HV71 gick till pausvila med 3-1.

– Vi bjuder på lite i början av perioden, men lyfter oss ju längre perioden går, sa Alexander Ytterell efter andra perioden i Cmore.

I den tredje perioden kontrollerade HV71 spelet bra och Daniel Norbe kunde sätta 4-2 till HV71 och en stund senare satte Taylor Matson spiken med sitt 5-2 i tom kasse.