Sebastian Wännström matchhjälte mot Brynäs
Publicerad: 2017-11-14
MATCH
HV71 tog en fin seger med 4-2 borta mot Brynäs i omstarten av SHL. Sebastian Wännström var stor segerorganisatör med två mål och två assist.

Matchen inleddes ganska jämt där båda lagen skapade några heta målchanser vardera. En bit in i perioden fick Brynäs powerplay två gånger om, men HV71 spelade bra i boxplay och höll målet borta. Istället var det HV71 som kunde ta ledningen i slutet av första perioden. Anton Bengtsson snappade upp en puck som Brynäs-målvakten missbedömt och frispelade Sebastian Wännström som hade tom bur.

Spelkvalitén gick ner lite i den andra perioden och Brynäs kunde kvittera genom Ludvig Nilsson. Sex minuter senare fick HV71 en straff och där är Sebastian Wännström säkerheten själv. Andra målet för kvällen för Wännström och HV-ledning med 2-1 efter två perioder.

Vi står alldeles för stilla och tappar mycket puckar. Jag vill se en mycket bättre tredjeperiod, sa Johan Lindbom i Cmore.

HV71 fick en smakstart på den tredje perioden. Mattias Tedenby kunde öka på lagets ledning två gånger om. Men Brynäs gav sig inte och Daniel Mannberg reducerade till 2-4 efter halva slutperioden.

Fler mål blev det inte och HV71 besegrar Brynäs för andra gången denna säsongen.

0-1 HV71 Sebastian Wännström (Bengtsson)

1-1 BIF Ludvig Nilsson (Clark)
1-2 HV71 Sebastian Wännström PS

1-3 HV71 Mattias Tedenby (Stenlund, Wännström)
1-4 HV71 Mattias Tedenby (Elliott, Wännström)
2-4 BIF Daniel Mannberg

Utvisningar: BIF 4x2 – HV71 5x2

Skott: 31-20 (10-10, 15-2, 6-8)