Tobias Kautto - inför kvällens matcher mot IK Oskarshamn
Publicerad: 2020-01-17
ESHL
HV71 kammade hem full pott i premiäromgången av eSHL när de vann båda matcherna mot Skellefteå AIK. Ikväll är det nya matcher när de möter SHL nykomlingen IK Oskarshamn i ett dubbelmöte. IK Oskarshamn hade en tyngre premiäromgång då de förlorade båda matcherna mot Örebro. Vi kollade läget med högerforwarden Tobias Kautto (Kautto_) som svarade för två mål i premiären.

HV71 fick en fin start i premiäromgången av ESHL när de besegrade Skellefteå AIK i ett dubbelmöte. Första matchen slutade med en klar 7-1 seger och i den andra matchen blev det en övertidsseger 4-3. I kvällens omgång möter laget IK Oskarshamn i ett dubbelmöte och högerforwarden Tobias Kautto (Kautto_) som svarade för två mål i premiären vill se ett bättre spel av sitt lag i omgång 2.

Hur var känslan att skrina ut på isen i premiäromgången av eSHL?
– Först och främst väldigt roligt. Men även lite nervöst, som det ska vara. Skönt att premiären är avklarad, för det syntes på dom flesta att det var lite skakiga händer i måndags.

Hur har snacket gått i laget om er prestation i premiäromgången?
– Vi var verkligen inte nöjda med vårat spel, vi kom inte upp alls i den nivån som vi vet att vi kan hålla. Men vi gjorde det vi skulle och tog 4/4 poäng, det är väl egentligen det vi tar med oss. För spelmässigt har vi mer att ge.

Var det något speciellt ni tar med er från första matcherna? Något ni vill göra bättre?
– Vi har kört på nu i veckan, försökt hitta tillbaka till vårat spel. Speciellt tempot i passningsspelet. Nu är premiärnerverna borta och om vi håller oss till vårat spel med lite mer is i magen så tror jag att det blir en bra kväll för oss.

Har ni tittat något på Oskarshamns match? Något speciellt ni behöver se upp med?
– Har kikat lite på deras matcher i måndags, vi kan nog räkna med ett tajt försvar och mycket försök till kontringar.

Hur kommer HV71 spela ikväll? Vad blir viktigt?
– Spela vårat spel med ett högt tempo i 6 perioder, vi ska försöka styra matcherna ikväll. Hoppas vi kan bjuda HV publiken på ett roligare och bättre spel än i måndags.

Första matchen börjar 20:00 och du ser matchen via lagets Twitchkonto här.

Matchtider för kvällens dubbelmöte mot IK Oskarshamn
Match 1: 20:00
Match 2: 20:30

Följ laget i sociala medier
Instagram: hv71eSHL Twitter: hv71eSHL
Twitchkanal: www.twitch.tv/hv71_eshl

Victor Wakerius