HV71 vände och vann i Malmö
Publicerad: 2022-09-22
SHL
HV71 stod för en stark upphämtning när man på torsdagskvällen vände underläge 1–3 till seger 4–3 efter straffar. Matchhjältar blev Joni Ortio och André Petersson.

Efter en mållös första period var det Malmö som gjorde det förlossande ledningsmålet när knappt 16 minuter var spelade av mellanakten. Christoffer Forsberg lämnades ensam med en storspelande Joni Ortio, och på sin egen retur kunde Forsberg göra 1–0 till hemmalaget.

I inledningen av den tredje perioden ökade hemmalaget på sin ledning till 2–0 när Ponthus Westerholm höll sig framme. Så långt såg det mörkt ut för HV71 som under samma period fick spel i numerärt underläge. Men när hemmapubliken väntade på 3–0 tog Måns Lindbäck tag i saken på egen hand och kontrade in reduceringspucken till 2–1 i spel fyra mot fem. HV-glädjen varade dock inte länge, för bara minuten senare i samma powerplay, ökade broder Westerholm på till 3–1 och HV71 var åter i tvåmålsunderläge. Men HV71 var snabbt tillbaka i målprotokollet igen, för bara 14 sekunder senare kunde André Petersson reducera och hoppet om poäng levde igen. HV71 plockade ut Joni Ortio med två minuter kvar av tredje och det skulle ge resultat. När matchklockan stod på 19:34 låg pucken i Malmö-målet efter att Taylor Matson hållt sig framme och petat in en retur i spel sex mot fem.

Det blev en mållös förlängning och i straffläggningen klev André Petersson och Joni Ortio fram och blev matchhjältar. André Petersson gjorde det enda straffmålet och Ortio räddade samtliga tre Malmö-försök.

Malmö Redhawks – HV71 3–4 SO (0–0, 1–0, 2–3, 0–0, 0–1)