Kajsa Armborg inför helgens matcher

17 september 2021 14:06
SDHL

Ikväll spelar HV71 mot favorittippade Brynäs i Husqvarna Garden. Dagen efter möter laget Leksand, en match som blir extra speciell för nyförvärvet Kajsa Armborg som innan hon anslöt till HV71 spenderade sju säsonger i just Leksand.


Forwardsförvärvet från Leksand, Kajsa Armborg, har nu bott i in sig både i staden och sitt nya lag. Känslan så här långt är god.

– Första tiden i Jönköping har varit bra. Inte utforskat staden så speciellt mycket men trivs väldigt bra i det området jag rör mig i, men får göra lite upptäckfärder allt eftersom och se mer av staden. Från början kommer jag från Örebro och de båda städerna påminner lite om varandra.

– I laget har jag kommit in bra, det är härliga individer med olika personligheter som går bra ihop. Att vi funkar som grupp är viktigt, det är en förutsättning för ett framgångsrikt lag och på den punkten har vi fått en bra start.

Klubbytet från Leksand till HV71 var Armborgs första byte på professionell nivå och en viss nervositet infanns sig.

– Lite nervöst har det varit, som person tar jag inte så mycket plats. Men det blir en utmaning både för mig som hockeyspelare och person. Jag ser det som en möjlighet att växa.

I seriepremiären förra helgen ställdes laget mot Djurgården som slutade med en 4-2 vinst. Dagen efter blev det förlust mot Linköping med 4-3. En godkänd helg enligt Armborg.

– Summerar man båda matcherna så får man väl säga att det var lite blandat vad gäller vår prestation. Det var upp och ner under matcherna, ingen direkt jämnhet. Vi kan definitivt bättre, kan inte peka ut något specifikt, utan vi behöver få upp nivån i alla delar av vårt spel. Nu behöver vi komma ihop som grupp och hela tiden fokusera på att ta steg och inte bli för frustrerade om det felar någonstans, det är tidigt på säsongen och vi har god tid på oss att nå vår maxnivå.

Ikväll väntar favorittippade Brynäs på hemmaplan i Husqvarna Garden.
– Det kommer bli riktigt kul. Tror på en jämn match där vi behöver hålla oss till vår spelidé och spela disciplinerat. Så här i början av säsongen är det smart att spela ett enklare spel och så bygger man på svårighetsgraden allt eftersom.

På lördag blir det en speciell match för Armborg. Leksand står för motståndet, en klubb som hon innan kom till HV71, spenderade sju säsonger i.

– Börjar faktiskt bli lite nervös inför den matchen, det är självklart speciellt, men det kommer bara bli roligt. Den matchen ska vi bara vinna.