Förlust för HV71 i kvartsfinal tre
Publicerad: 2014-03-19

I måndags förlorade HV71 den andra kvartsfinalen på ett snöpligt vis, så ikväll var man piskade att vinna om man ville få kontakt i matchserien igen. Men efter en tung inledning och 2-0-underläge efter mindre än fem minuter så hämtade sig aldrig HV utan föll tillslut med 6-4, där fyra av Skellefteås mål gjordes i powerplay.

Skellefteå inledde den tredje kvartsfinalen i ett rasande tempo och HV71 hängde inte alls med utan drog efter bara 1.17 på sig sin första utvisning i matchen. Då tog det knappa minuten innan Pierre-Edouard Bellemare öppnade kvällens målskytte när han petade in sin egen retur till 1-0.
Knappt tre minuter senare satt återigen en HV-spelare på botbänken och då tog det fyra sekunder innan Joakim Lindström dundrade in 2-0 till hemmalaget. Klockan stod då på 4.44.
Efter chockstarten lyfte HV71 upp sig en aning i mitten på perioden, men lyftet blev inte långvarigt för 15.08 in i perioden klev Pierre-Edouard Bellemare fram igen och trampade runt ett varm i HV:s zon innan han lyfte in 3-0 med en backhand och gjorde HV:s redan branta uppförsbacke ännu brantare.

Bättre HV71 i andra
HV71 ryckte i den andra perioden upp sig ordentligt och började kriga i varje byte, vilket ledde till skapade målchanser. Man fick även chansen att spela i numerärt överläge för första gången i matchen, dock uteblev målen.
Istället fick Skellefteå spela powerplay för tredje gången i matchen, och för tredje gången gjorde man mål i den spel spelformen. Denna gången tog det sju sekunder för att få pucken i mål när Jimmie Ericsson styrde in Joakim Lindströms stenhårda skott från blålinjen. Tiden för målet, 14.13.
Två och en halv minut senare reducerade dock HV71 till 4-1 genom Erik Christensen, vilket gav bortalaget liten kontakt inför den tredje akten.

Målrik tredje period
Skellefteå släckte dock HV:s hopp direkt. Jimmie Ericsson blev frispelad efter 18 sekunder, fintade bort Wesslau och placerade enkelt in 5-1 till hemmalaget.
Efter drygt fyra minuter i den tredje perioden fick matchen ett långt uppehåll eftersom en plexiglasskiva lossnade efter närkamp.
Efter breaket lyfte sig HV lite igen och fortsatte att kämpa trots det stora underläget. När HV sen drog på sig sin fjärde utvisning i matchen kom ytterligare en reducering från bortalaget när Anton Bengtsson skickade in pucken i krysset efter en kontring.
Dock drog HV på sig ytterligare en utvisning direkt och gav Skellefteå chansen att spela 5 mot 3, vilket man inte var sena att utnyttja. 6-2 kom genom Oscar Möller som trampade rakt igenom HV:s försvar och sprätte upp pucken högt.
Bortalaget reducerade dock ytterligare två gånger innan matchen var slut, båda gångerna genom William Karlsson, men närmre än så kom man inte, utan Skellefteå tog ytterligare en seger och leder nu matchserien med 3-0.