Stephan ”Lillis” Lundh inför Leksand-HV71
Publicerad: 2021-01-06
INFÖR
På torsdagskvällens är det dags för det andra mötet mot Leksands IF denna veckan. Måndagens match slutade med förlust för HV71 med 2-4. ”Vi attackerar inte målet tillräckligt bra och det måste vi göra bättre”, säger Stephan ”Lillis” Lundh, assisterande tränare i HV71.

Efter en bra start med mål tidigt i powerplay genom Johannes Kinnvall kunde tyvärr inte HV71 rida vidare på ledningen och Leksand kunde gå ifrån och vinna det första av veckans två möten med 2-4. Stephan ”Lillis” Lundh var inte på plats live på grund av personliga skäl men har sett matchen i efterhand.

– Spelet i powerplay är bra, men vi kan kräva mer offensivt. Vi behöver attackera målet mer och skapa mer tid i anfallszon. Vi behöver också bli mer giriga på att ta avslut och gå in och utmana motståndaren. Det var lite det som avgjorde till Leksands fördel. De är ett lag som skjuter mycket och sätter hårt tryck och kommer säkert att fortsätta med det. Då gäller det att vi är starka och tydliga i vårt hemjobb.

Laget tränade under tisdagen och onsdagen innan man satte sig i bussen efter lunch mot Leksand.

– Vi har skruvat upp träningarna lite och kört lite hårdare. Kul också att JVM-spelarna är tillbaka och kommer in med fart och kan förhoppningsvis släppa loss lite.

Inför torsdagens match ligger HV71 på 12:e plats i tabellen med 27 poäng och Leksand på 8:e plats med 42 poäng. För HV71:s del behöver laget bryta den dystra trenden med tre raka förluster.

– Det krävs att alla förstår situationens allvar och att man använder det till bränsle och inte något som tynger ner dig. Nu handlar det bara om att ta poäng och det gäller att ta till varje knep för att göra det. Varje spelare måste vinna sin kamp, då kommer man långt i hockey. Handling är alltid starkare än ord och det är beteendes hos oss själva som kommer att avgöra, ingenting annat.

Till matchen mot Leksand får HV71 klara sig utan Ryan Stoa och Christoffer Törngren som är hemma sjuka. Anton Wedin, Jesper Williamsson och Daniel Bertov är fortsatt skadade och Hugo Alnefelt kommer att vilas några ytterligare dagar. Däremot gör Zion Nybeck, Emil Andrae, Oskar Olausson och Jonathan Wikström comeback efter JVM.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners