Fjärde raka förlusten för HV71
Publicerad: 2019-03-02
SHL
HV71 förlorade lördagens möte med Djurgårdens IF med 2-3 hemma i Kinnarps Arena. Simon Önerud och David Gustafsson gjorde HV:s mål.

HV71 är inne i en dyster trend och har förlorat sex av de sju senaste matcherna i den jäma serier, vilket gör att laget tappat flera placeringar i tabellen. Lördagens hemmamatch mot Djurgården blev inte heller den någon munter historia. Redan i den första perioden tryckte gästerna gasen i botten och efter exakt 14 minuter stod det 0-3 på tavlan.

HV skakade lite liv i laget i mittperioden och skapade ett par farliga chanser framåt och tillslut kom även utdelningen. Markus Ljungh serverade Simon Önerud, som i sin tur rakade in reduceringen till 1-3.

I den tredje perioden var det sedan bara spel mot ett mål, nämligen Djurgårdens. David Gustafsson reducerade till 2-3 redan efter drygt två minuters spel och sedan fortsatte HV:s bombardemang mot Djurgårdskassen. HV tilldömdes även ett straffslag, som Oscar Sundh dessvärre drog i stolpen. Även Martin Thörnberg hade ett gyllene läge att raka in pucken i slutminuten, men den smet strax utanför. Gästerna höll istället undan och tog med sig alla tre poäng hem till Stockholm.