Förlust i SHL-premiären mot Frölunda
Publicerad: 2020-09-19
MATCH
HV71 förlorade SHL-premiären borta mot Frölunda med 0-3. Laget fick inte spelet att stämma riktigt och lyckades inte få hål på hemmalagets försvar.

Det blev en tuff start på premiären för HV71. Laget drog på sig en utvisning efter drygt halva perioden och det drog Frölunda nytta av och Patrik Carlsson gjorde 1-0 till hemmalaget. Resten av perioden blev jämn men Frölunda fick en farlig målchans till innan paus och det tog man tillvara på och HV71 hade underläge efter första tjugo minuterna med 0-2.

Frölunda hade övertaget spelmässigt i den andra perioden. HV71 fick några lägen i powerplay, men lyckades inte riktigt sätta dit lägena. Det gjorde däremot Frölunda som kunde öka på sin ledning just i numerärt överläge sedan Lucas Raymond prickskjutit in pucken bakom Jonas Gunnarsson och det var underläge 0-3 efter två perioder.

HV71 lyfte upp spelet i tredje perioden och försökte forcera in ett mål men laget hade inte det lilla extra som krävdes idag. Nicklas Rahm tog ut målvakten med tre minuter kvar men Frölundas målvakt spelade bra och det blev en mållös premiär för HV71.

1-0 FHC Patrik Carlsson (Elliot, Sellgren) PP1
2-0 FHC Linus Nässén (Alvarez, Lasu)

3-0 FHC Lucas Raymond (Mursak, Hjalmarsson) PP1