Juniorkollen: U16 vann DIF Elitcup
Publicerad: 2022-09-19
JUNIOR
I helgen spelades DIF Elit Cup i Stockholm och efter tre dagar och sju spelade matcher kunde HV71 U16 titulera sig som mästare för andra gången någonsin.

U16: DIF Elitcup är en åtråvärd turnering som spelas varje år och deltagande lag är några utav landets bästa ungdomsorganisationer. I år bestod motståndet utav Frölunda HC, Växjö Lakers, Djurgårdens IF, Rögle BK, Linköping HC, Färjestad BK och Malmö IF.

HV71 inledde turneringen genom att vinna två och kryssa en match på fredagen, innan laget på lördagen sopade rent och tog hem samtliga poäng. På söndagen kom helgens enda förlust mot Rögle BK, men efter en avslutande seger mot hemmalaget Djurgården, kunde HV71 titulera sig som mästare för andra gången någonsin.

Stort grattis till HV71 U16!

HV71:s matcher:
Fredag 16/9, HV71 - Växjö Lakers 4 - 1 (4-1, 0-0)
Fredag 16/9, Färjestad BK - HV71 3 - 3 (3-2, 0-1)
Fredag 16/9, HV71 - Linköping HC 4 - 3 (1-1, 3-2)

Lördag 17/9, Frölunda HC - HV71 2 - 4 (0-3, 2-1)
Lördag 17/9, Malmö IF - HV71 1 - 7 (1-3, 0-3)

Söndag 18/9, HV71 - Rögle BK 3 - 5 (1-3, 2-1) Söndag 18/9, Djurgårdens IF - HV71 3 - 7 (3-2, 0-5)

J20:
Den gångna veckan spelade HV71 J20 tre matcher i J20 Nationell Södra, samtliga på bortaplan. Första matchen spelades i onsdags i Stångebro Ishall mot rivalen Linköping HC, en tät och målsnål match som gick till förlängning, där Erik Påhlsson blev stor matchhjälte för sitt HV71, när han i den absolut sista sekunden kunde trycka in seger målet, snyggt framspelad av Hampus Sandahl.

Under helgen så reste sedan laget till skåne för dubbla matcher. På lördagen besegrades Malmö IF med 1-3 i Malmö Isstadion med 1-3, detta efter en stark förstaperiod där Alexander Sandberg och Albert Schioldan gjorde varsitt mål, innan samme Sandberg fastställde slutresultatet med sitta andra mål i den tredje perioden. Söndagens match mot Rögle BK i Catena Arena blev även den en tight tillställning. Egor Polin gav HV ledningen i den första perioden, men efter en sen kvittering i den tredje perioden så gick matchen till förlängning, där hemmalaget kunde dra det längsta strået och ta hem extrapoängen.

Onsdag 14/9 Linköping HC - HV71 0 - 1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
Lördag 17/9 Malmö IF - HV71 1 - 3 (0-2, 0-0, 1-1)
Söndag 18/9 Rögle BK - HV71 2 - 1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0)

J18:
HV71 J18 spelade endast en match under förra veckan, en match som slutade med seger borta mot Linköping HC med 5-3 under onsdagen. Det var J18:s sista match innan de under de kommande veckan har seriepremiär, när laget åker till Göteborg och möte Frölunda HC i Frölundaborg Isstadion.