Joakim Engström inför Modo och Luleå

24 september 2021 14:30
SDHL

Två tuffa matcher väntar för HV71 i helgen när de tar emot Modo och Luleå på hemmaplan. HV71 som startat säsongen med tre segrar på fem matcher är på jakt efter ytterligare segrar för att i ett tidigt skede hänga på i toppen av SDHL-tabellen.


Segern mot AIK under onsdagskvällen markerade lagets tredje seger på de inledande fem matcherna. Ett godkänd inledning enligt lagets tränare Joakim Engström.

– I de matcherna vi har vunnit så har vi spelat relativt bra. Förlustmatcherna har inte varit orättvist på något sätt, vi har gjort dom typen av misstag som du inte får göra om du ska vinna matcher. Förhållandevis grundläggande missar, men på det stora hela har det varit helt okej.

Med matcherna i helgen kommer laget spela fem matcher på tre dagar. I onsdags besegrades AIK med 3-1 på bortaplan.

– Matchen mot AIK var vi väldigt nöjda med. Slutresultatet hintar om en jämn och tight match men spelmässigt var vi bättre över tre perioder. Spelmässigt styrde vi matchen, sen hade vi några dåliga stunder i matchen men det blev ingen fara på taket direkt. Alba Gonzalo i målet spelade också jättebra. Vi tar med oss en bra känsla från den matchen in till helgens matcher.

I den andra matchen för veckan möter laget Modo. Motståndet har börjat serien bra med fyra segrar på de inledande fem matcherna. En fjäder i hatten var segern mot mästarna Luleå senast, där de vann med 3-2 på övertid.

– Kikade på deras senaste match mot Luleå och de spelar på rus och chans. Ett skridskostarkt lag som kanske spelar mer på vilja än skicklighet. De kommer forechecka hårt på oss och hoppas på det bästa, ibland får dom till det och då vinner dom, oavsett motstånd.

I den sista matchen för veckan blir det besök från Norrland och regerande mästarna Luleå.

– Luleå liknar vårt sätt i träningsupplägg. De tränar extremt hårt i augusti-september så att de inte ser hundraprocentiga ut i inledningen tycker inte jag är konstigt. Det är kalkylerat och planerar för att vara som bäst längre fram. Jag tror vi kommer få se en bra match, men kanske inte det högsta tempot.

Hur ser truppen ut?

– Hanna Olsson spelar inte imorgon mot Modo, däremot spelar hon hela matchen mot Luleå på söndag. Julia Tylke väntar vi fortfarande en stund till på, annars är alla friska och pigga, avslutar Joakim Engström.

HV71 - Modo
Lördag 25 sep 13:00, Husqvarna Garden
Köp biljett till matchen: här.
TV: Sportkanalen / C MORE Stream

HV71 - Luleå
Söndag 26 sep 12:00, Husqvarna Garden
Köp biljett till matchen här.
TV: Sportkanalen / C MORE Stream