En poäng i svängig match mot Färjestad
Publicerad: 2018-01-07
SHL
HV71 förlorade en målrik hemmamatch mot Färjestad med 5-6 efter förlängning. Oscar Sundh och Martin Thörnberg gjorde två mål vardera där den sistnämnde noterades för sitt 200:e mål i HV-tröjan. Även Victor Ejdsell noterades för ett mål.

Hemmalaget inledde målskyttet i ett tätt och jämnt klassikermötet mot Färjestad. Oscar Sundh och Anton Bengtsson kom i ett två mot ett-läge där den sistnämnde avslutade och Oscar Sundh slog in returen till 1-0 och sitt femte mål för säsongen.

Drygt åtta minuter in i perioden var det dags för firma Bengtsson och Sundh att leverera igen. I numerärt underläge kontrade HV71 och återigen var det Anton Bengtsson som avslutade och Oscar Sundh slog in returen till 2-0 bakom Lars Haugen. Färjestad vaskade fram ett par lägen i perioden men Pettersson-Wentzel spelade stabilt i målet och höll nolla perioden ut.

Händelserik mittperiod
I andra perioden tvingades dock PW att kapitulera ett antal gånger i perioden som blev en målrik tillställning med totalt fem mål i perioden. Färjestad inledde målfesten med att både reducera, kvittera och ta ledningen inom loppet av sju minuter. Johan Ryno noterades för två av målen och Michael Lindqvist för ett av målen. HV71 och Martin Thörnberg tog chansen att kvittera till 3-3 i powerplay. Thörnberg klev in i vänstra tekningscirkeln och pricksköt in kvitteringen i krysset bakom Lars Haugen.

Men det var Färjestad och Michael Lindqvist som fick sista ordet i den andra perioden. I spel fem mot tre satte bortalaget 3-4 som stod sig perioden ut.

• Vi kommer inte ut på det sättet vi vill och kommer efter i de flesta situationerna. Men vi jobbar hårt och försöker ta tillbaka matchbilden. Vi måste vilja vinna det här och ta initiativ sa Robin Figren efter perioden.

200:e målet för Martin Thörnberg
HV71 gjorde som Figren önskade och tog initiativ omgående. Men trots spel i powerplay och bra tryck mot Färjestads mål var det bortalaget som utökade sin ledning halvvägs in i perioden. HV71 svarade dock omgående och genom Martin Thörnberg satte hemmalaget reduceringspucken. Målet innebar inte bara 3-4 utan även Thörnbergs 200:e mål i HV-tröjan.

HV71 tryckte på för en kvittering och till slut gav det utdelning. Med tre minuter kvar av perioden satte Victor Ejdsell 5-5 när han bröt in framför mål och satte pucken mellan benen på Haugen. Hemmalaget tryckte på för en segerpuck men 5-5 stod sig perioden ut och den här målfesten fick avgöras i förlängning. Där drog Färjestad det längsta strået och avgjorde matchen med en minut kvar.