HV71 föll borta mot Leksand
Publicerad: 2020-03-12
Det blev en tung förlust inför tomma läktare i Tegera Arena. HV71 inledde visserligen målskyttet, men räckte inte till mot ett hetare Leksand. Målskyttar i HV71 var Linus Fröberg och Markus Lauridsen.

Till inga hemmaåskådares glädje kom Leksand ut starkt i matchen och ställde till mycket oreda i HV-zonen. Möjligen tagna av de ekande läktarna blev HV71 tagna på sängen och kom inte upp i det starka spel som präglat laget den sista tiden. Lillis Lundh försökte väcka sitt manskap med en timeout bara fem minuter in i matchen, vilket visade sig vara ett lyckosamt drag. HV71 hittade därefter lugnet i spelet, kom in i matchen och gjorde också matchens första mål. Linus Fröberg blev målskytt efter att ha prickat in en egen retur framför mål. Leksand saknade flytet i spelet och missade flera öppna lägen, bland annat ett öppet mål i den första periodens slutsekunder.

Leksand tog tag i taktpinnen i den andra perioden och gjorde både ett, två och tre mål under loppet av fem minuter. Mattias Ritola inledde genom att ta köksvägen in, innan Marek Hrivik och Martin Karlsson avlossade varsin projektil utifrån. En konstant för leverans i HV71:s spel har under andra halvan av säsongen varit powerplayspelet, och så var också fallet ikväll. Markus Lauridsen reducerade nämligen i spelformen med ett avslut från blålinjen som osade dansk dynamit.

Uppförsbacken fortsatte dessvärre för HV71 i tredje perioden, då Leksand utökade sin ledning efter att först klarat av ett boxplay. Återigen var slovaken Marek Hrivik sist på pucken. HV71 försökte febrilt ta sig in i matchen igen, något som Leksand hindrade. Inte ens draget att plocka ut målvakten gav resultat, då dalmasarna istället satte spiken i kistan genom Daniel Gunnarsson, till 5–2. Ett tungt slut på grundserien för HV71, som nu inväntar kvartsfinalspel mot Skellefteå AIK.

Leksands IF 5-2 HV71 (0–1, 3–1, 2–0)