Segertåget fortsätter för HV71 Dam
Publicerad: 2020-02-01
HV71 följde upp gårdagens seger mot AIK med att slå SDE i eftermiddag. Efter en mållös förstaperiod drog HV71 ifrån i andra och hade därefter full kontroll på tillställningen. Målskyttar var Sanni Hakala, Danielle Stone, Julia Tylke och Kennedy Marchment.

Efter den trettonde raka vinsten under gårdagskvällen, då AIK avhandlades begav sig HV71 till Danderyd för möte med SDE. Den digra målproduktionen HV71 skämt bort oss med under säsongen lös med sin frånvaro i vad som var en relativt chansfattig period. Det kom att ändra sig i nästa period, då ligans farligaste anfall vaknade till liv.

Sanni Hakala öppnade målskyttet i powerplay, med ett avslut från nära håll. Målet följdes av dominans och spel mot ett mål, där Sofia Reideborn fick det hett om öronen. Det dröjde inte länge innan nästa puck slank in genom Danielle Stone efter en egen räd i offensiv zon. Julia Tylke ville inte vara sämre och bröt någon minut senare själv in på kasse och lirkade in 3–0 till HV71.

Matchbilden var sig lik i den tredje perioden och HV71 fortsatte att gasa. Kennedy Marchment var sin vana trogen och levererade även idag, där fullträffen innebar mål nummer 30 för kanadensiskan. SDE fick möjlighet att putsa resultatet med dubbla numerära överlägen mot slutet, men Shea Tiley spikade igen. Den fjortonde vinsten i följd var ett faktum.

SDE HF 0-4 HV71 (0–0, 0–3, 0–1)