HV71 dominans i första kvartsfinalen
Publicerad: 2020-02-19
Rond 1 till HV71 efter seger på bortaplan med 9-1. HV71:s backstjärna Sidney Morin öppnade målskyttet tidigt i första perioden och efter det följde tre mål till innan perioden var slut och matchen var mer eller mindre över.

Av de fyra duellerna mellan lagen under grundserien så gick HV71 segrande ur samtliga. Slutspel är dock en annan femma än grundserie. Första perioden startar med en HV-utvisning men däremot är dock det laget i numerärt underläge närmast mål med ett skott i stolpen. Mål vet vi att HV71:s backstjärna kan göra och det gör hon även i slutspel. Sju minuter in i perioden smyger hon ner från backplats och skjuter in pucken efter ett eminent pass av Kaitlyn Tougas. Bara minuter senare vill inte backkollegan Jessica Healey vara sämre och utökar ledningen med 2-0. Leksands Brooke Boquist åker sedan på en utvisning och Sidney Morin sätter sitt andra mål för kvällen efter ett distinkt handledsskott. Innan perioden är slut hinner också Sanni Hakala utöka ledningen till 4-0 efter mål i powerplay.

HV71 fortsätter trumma på i upptakten av andra perioden och gör sitt tredje mål i powerplaymål i matchen. Denna gång genom Sanni Hakala. Ett tillbakapressat Leksand får sedan kämpa hårt för att freda sitt eget mål och Jule Flötgren får göra en rad kvalificerade räddningar. HV71 tar sedan vara på slarv i Leksand försvaret och Felizia Wikner-Zienkiewicz gör 6-0 från nära håll. Innan periodslut bombar också Michelle Löwenhielm in ett slagskott från distans och HV71 gick in i tredje perioden med en 7-0 ledning.

HV71 visar ingen pardon denna kväll och utökar ledningen ytterligare fyra minuter in i slutperioden när Rosa Lindstedt får in ett slagskott från blå. Hemmalaget får dock till en reducering minuten efter genom Betty Jouanny efter slarv i HV-försvaret. Ett klart bättre HV71 vinner tillslut kvällens match med 9-1 efter ett sista mål av Lina Ljungblom. Nu vänder serien hem till Jönköping med match lördag kväll.