Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Onsdag Ons 4 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Shea Tiley: "mina första dagar här har varit jättebra"

24 januari 2020 11:40
| SDHL

När Anna Amholt tråkigt nog fick ställa in sin säsong så har HV71 varit på jakt efter förstärkning på målvaktssidan. Förstärkningen hittade de i den Kanadensiska målvakten Shea Tiley som landade in i Jönköping under tisdagskvällen.


HV71:s nya kanadensiska målvakt Shea Tiley landade in i sin nya stad under tisdagskväll och tiden i Jönköping och HV71 har under de första dagarna varit bra. Shea kommer från en mindre stad i Kanada, två timmar utanför Toronto, och har under uppväxten rest runt en del då hennes pappa spelade professionell ishockey.

– Jag växte upp i en mindre stad, Owen Sound, som ligger ungefär två timmar norr om Toronto. Sen började jag resa mer och tillslut så blev det collegehockey på Clarkson University i USA. Det var en rolig tid då laget var framgångsrikt och vi lyckades vinna två nationella mästerskap. De sista åren har jag också varit en del av det kanadensiska landslagsprogrammet. Denna säsongen har vi inte haft en kanadensisk liga att spela i, den lades ner under förra säsongen. Däremot så formade vi istället en organisation, PWHPA (Professional Women's Hockey Players Association) och via den så har vi tränat på is nästan varje dag samt spelat 5-6 matcher under hösten. Det har funkat helt okej även om det inte varit så mycket matcher som man är van vid.

Saknaden efter att spela i ett lag med träningar och matcher kontinuerligt har varit stor och när HV71 hörde av sig bestämde hon sig snabbt.

– Allt gick väldigt snabbt, jag hade en kompis som visste om att en av målvakterna i laget hade blivit skadad. Hon frågade om jag var intresserad av att spela här och sen hörde Peter Ekelund (GM) av sig och vi kom snabbt överens. Mina första dagar här har varit jättebra, har blivit väl omhändertagen och jag har bara lite mindre praktiska saker att lösa nu. Vad gäller ligan och HV71 så har jag inte så stor koll. Känner till några spelare i de olika lagen eftersom jag spelade collegehockey mot dom och har några närmare vänner som har spelat i Göteborg och Stockholmslagen. Men det lilla jag hört om ligan så är det bara positiva saker och personligen så känns det roligt att bara få tillhöra ett lag igen.

I helgen möter laget Modo i ett dubbelmöte under lördag och söndag. Laget åkte från Jönköping under fredagsförmiddagen och på vägen upp stannar de i Sandviken för träning och övernattning. Laget fortsätter sedan till Örnsköldsvik under lördagsförmiddagen för match mot Modo 16:00.

– Jag har ingen större koll på Modo. Det jag vet är att det är en längre bussresa på 12 timmar (haha). Jag får ta bussresan upp som ett tillfälle att lära mig mer om motståndet och ligan i stort. Sen vet jag inte om jag får spela nån match i helgen, det får jag prata med Joakim om.

Helgens matcher
Lördag: Modo – HV71 16:00 (matchen sänds via CMore Play)
Söndag: Modo – HV71 16:00 (matchen sänds via Sportkanalen)