Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Lördag Lör 29 Augusti Aug
Lördag Lör 5 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt

Segertåget fortsatte mot Växjö

8 september 2020 21:15

HV71 knep ytterligare en försäsongsviktoria genom att besegra ett starkt Växjö i en tät batalj som krävde övertidsspel för att kröna en vinnare. Stor övertidshjälte blev Simon Önerud med ett vackert förlängningsmål.


Den första perioden var tät, tillknäppt och spelmässigt jämn. Växjö fick en smakstart redan tidigt efter att Jakob Forsbacka Karlsson vaket snappat upp en felpassning från en HV-back. Växjö-forwarden gjorde inga misstag och gav sitt lag ledningen. HV71:s spel i powerplay fortsatte att rosa marknaden i afton och utmynnade i en kvittering. Alexander Bergström bröt in på mål och tryckte resolut upp pucken i nättaket. HV71 testades även i boxplay och visade stabilitet, mycket tack vare juniorerna Kalle Holm och Jonathan Wikström som stod för hårt jobb.

Mittperioden präglades av långa spelsekvenser och ett mer öppet spel där lagen turades om att etablera press i anfallszon, där båda hade långa perioder av press. HV71 tog ledningen i en sådan sekvens efter att Didrik Strömberg hittat fram till en ren Simon Önerud, vars direktskott fann nätmaskorna. Men Växjö kom att kvittera, återigen efter en snabb spelvädning där Richard Gynge var sist på pucken.

I den tredje perioden kom HV71 ut starkt och etablerade tryck efter att ha klarat av en utvisning. Utvisningarna kom dock att bli fler och Växjö fick flera möjligheter i spelformen. HV71 stod pall, mycket tack vare en storspelande Jonas Gunnarsson. Resultatet 2–2 kom att stå sig under ordinarie speltid, vilket innebar förlängningsspel. Kapten Önerud visade där vägen genom ett elegant avgörande på friläge.

HV71 3-2 Växjö Lakers HC (1–1, 1–1, 0–0, 1–0)
Period 1:
1–0 (EQ) VLH Jakob Forsbacka Karlsson (Drury, Karlström)
1–1 (PP1) HV71 Alexander Bergström (Sandin, Kinnvall) Period 2:
2–1 (EQ) HV71 Simon Önerud (Strömberg, Törngren)
2–2 (EQ) VLH Richard Gynge (Vainio)

Period 3:
Inga mål.

Övertid:
3–2 (EQ) HV71 Simon Önerud (Fröberg)