Torsdag Tor 26 December Dec
Fredag Fre 27 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Fredag Fre 10 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Söndag Sön 26 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb

Ispremiären avklarad för HV71 Dam

5 augusti 2019 19:20
| HV71 Dam

Första isträningen är nu avklarad för HV71 Dam där i stort sett hela truppen var på plats. Vi pratade med Lucas Frey och nyförvärvet Hanna Olsson efter träningen för att höra höra deras tankar om träningen och vad som väntar.


Första isträningen är nu avklarad och damerna körde dryga timmen på isen i hög intensitet. I stort sett hela truppen var på plats och det var en hel del nya ansikten som gjorde sina allra första skär på isen i Kinnarps Arena.

– Kändes bra att vara tillbaka på isen igen och på riktigt starta igång säsongen. Nu kan det bara gå uppåt från det här, jag är exalterad för vad som kommer. De nya spelarna såg bra ut, de såg ut som jag hade förväntat mig, det ska bli kul att jobba med dom under säsongen som kommer. Denna veckan ser vi som en komma-igång vecka, noga med att vi tar hand om kropparna och kör bara ett ispass per dag. Nästa vecka höjer vi intensiteten och kör två ispass per dag plus fys och kör mer intensivare övningar så att vi är redo för första träningsmatchen i slutet av augusti. I stort sett var hela truppen på plats förutom Sidney Morin som är med Team USA och Anna Hanser som är iväg med Österikiska landslaget. Det kommer vara spelare som kommer och går hela augusti då många är iväg på landslagsläger, säger Lucas Frey, huvudtränare HV71 Dam.

En spelare som var tillbaka på isen i Kinnarps Arena igen var nyförvärvet Hanna Olssom som gjorde en kort sejour i HV71 säsongen 12/13 och har senaste säsongerna varit i Djurgården.

– Alltid speciellt att gå på is nu i augusti, det tar en stund innan man kommer in i det, men det såg väldigt bra ut för att vara första träningen, alla tjejer verkade glada och redo för en ny säsong. Jag har faktiskt tjuvstartat issäsongen lite, hjälpte till som skytt på en hockeyskola i sommar men det är såklart helt annorlunda att ha en riktig träning. Nu ska jag bara försöka komma tillrätta med lite praktiska saker, har bara varit här några timmar och måste ner och kika på lägenheten. Men otroligt kul att vara här igen, jag trivs jättebra i Jönköping och HV71, det är en proffsig organisation med en struktur och plan genom hela ledet där vi ska jobba på samma sätt som herrarna och juniorerna, säger Hanna Olsson.