Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Stefan Nyman: ”Jag vill bara bli frisk och börja jobba igen”

11 januari 2021 12:36
NYHET

I början av november insjuknade flera spelare och ledare i herrlaget i Covid-19. För många av dem var återgången till vardagen relativt snabb, men för HV71:s assisterande tränare Stefan Nyman har det varit en tuff höst och vinter. ”Det är väldigt frustrerande och jobbigt”, säger Nyman.


Söndagen den 8 november ställde HV71 in den planerade träningen sedan flera i och runt laget utvecklat symptom för Covid-19. Flera matcher sköts upp och laget stängde ner all verksamhet under en tid. En av de som drabbades var HV71:s assisterande tränare Stefan Nyman som fortfarande inte tillfrisknat från sjukdomen.

– Det har varit en väldigt jobbig tid och är oerhört frustrerande. Att vara sjuk under så här lång tid tär på en. Men jag försöker tänka positivt och det enda jag tänker på är att bli frisk, säger Stefan Nyman.

Nyman har fortfarande en tät kontakt med sina kollegor i HV71 och försöker hänga med så mycket han orkar, men i dagsläget vet ingen när han kan vara tillbaka i HV-båset.

– Det konstiga med denna sjukdom är att det drabbar människor så olika. Vissa känner ingenting och vissa dör. Vi har inte alla svar, men jag tar den medicinen som doktorn har ordinerat mig och förhoppningsvis vänder det snart, men hittills har det varit väldigt lite upp och väldigt mycket ner.

HV71 har under året haft en tung säsong och är just nu inne i en jobbig period. Ishockey kan tyckas obetydlig när man drabbas av sjukdom, men är samtidigt en stor drivkraft i Stefans kamp för att komma tillbaka till ett friskt liv.

– Jag älskar hockey och det enda jag tänker på är att bli frisk så att jag kan komma tillbaka och hjälpa laget, avslutar Stefan Nyman.