Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Onsdag Ons 20 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Fredag Fre 27 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Fredag Fre 10 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan

HV71 startar parahockeylag

15 november 2019 10:22
| PRESSMEDDELANDE

På söndag är det dags. Tillsammans med intresserade spelare, Smålands Paraidrottsförbund och Smålandsidrotten startar HV71 i helgen en Parahockeyhockeysatsning. ”Jag är väldigt glad över att HV71 som första SHL-klubb tar detta initiativet och inkluderar parasport in sin verksamhet”, säger Max Gyllsten, spelare i landslaget och i HV71:s parahockeylag.


Alla som är intresserade av parahockey är välkomna klockan 16:10 på söndagar för då tränar HV71:s parahockeylag.

– Det fina med parahockey är att man behöver inte vara rörelsehindrad för att spela. Alla är välkomna, säger Max och fortsätter:

– Vi har ett långsiktigt mål med denna satsningen och det kommer att ta tid att bygga en grupp. Varje ny person är en framgång. Tyvärr är det ganska låg verksamhet i Sverige, men vi hoppas att intresset ökar och att Sverige tar sig tillbaka till toppen i världen.

För HV71:s del är det viktigt med en inkluderande idrottskultur och klubbdirektören Agne Bengtsson följer med intresse utvecklingen av parahockeysatsningen.

– Det känns kul och intressant att få vara med i denna utvecklingen av HV71:s verksamhet. Vi hoppas intresset byggs på och att fler tar chansen att testa på.

Max Gyllsten har haft ett livslångt intresse för hockey under uppväxten i Alingsås. En bilolycka satte stopp för hockeykarriären, men saknade efter att tillhöra ett lag, sammanhållningen och tryggheten gjorde att han satsade på parahockey.

– Jag är inne på min fjärde säsong nu och har hunnit med ett paralympics och två VM, vilket varit otroligt kul. Man träffar många människor från hela världen som är i samma situation som jag.

HV71 blir nu den första SHL-klubben i Sverige som tar in parahockeyn i sin verksamhet och Max hoppas att fler tar efter.

– Jag är väldigt glad att HV71 gör detta. Det finns i dagsläget ingen direkt klubbverksamhet i Sverige och vi har haft svårt att få in nya spelare. Men detta är ett stort steg i rätt riktigt.

Är du intresserad av parahockey? Söndagar kl 16:10 i D-hallen Kinnarps Arena tränar laget. Kälkar finns att låna. Det du behöver är hjälm och hockeyhandskar. Vill du veta mer kan du kontakta Max Gyllsten på [email protected] eller 0708-167705