HV71 startar parahockeylag

15 november 2019 10:22
PRESSMEDDELANDE

På söndag är det dags. Tillsammans med intresserade spelare, Smålands Paraidrottsförbund och Smålandsidrotten startar HV71 i helgen en Parahockeyhockeysatsning. ”Jag är väldigt glad över att HV71 som första SHL-klubb tar detta initiativet och inkluderar parasport in sin verksamhet”, säger Max Gyllsten, spelare i landslaget och i HV71:s parahockeylag.


Alla som är intresserade av parahockey är välkomna klockan 16:10 på söndagar för då tränar HV71:s parahockeylag.

– Det fina med parahockey är att man behöver inte vara rörelsehindrad för att spela. Alla är välkomna, säger Max och fortsätter:

– Vi har ett långsiktigt mål med denna satsningen och det kommer att ta tid att bygga en grupp. Varje ny person är en framgång. Tyvärr är det ganska låg verksamhet i Sverige, men vi hoppas att intresset ökar och att Sverige tar sig tillbaka till toppen i världen.

För HV71:s del är det viktigt med en inkluderande idrottskultur och klubbdirektören Agne Bengtsson följer med intresse utvecklingen av parahockeysatsningen.

– Det känns kul och intressant att få vara med i denna utvecklingen av HV71:s verksamhet. Vi hoppas intresset byggs på och att fler tar chansen att testa på.

Max Gyllsten har haft ett livslångt intresse för hockey under uppväxten i Alingsås. En bilolycka satte stopp för hockeykarriären, men saknade efter att tillhöra ett lag, sammanhållningen och tryggheten gjorde att han satsade på parahockey.

– Jag är inne på min fjärde säsong nu och har hunnit med ett paralympics och två VM, vilket varit otroligt kul. Man träffar många människor från hela världen som är i samma situation som jag.

HV71 blir nu den första SHL-klubben i Sverige som tar in parahockeyn i sin verksamhet och Max hoppas att fler tar efter.

– Jag är väldigt glad att HV71 gör detta. Det finns i dagsläget ingen direkt klubbverksamhet i Sverige och vi har haft svårt att få in nya spelare. Men detta är ett stort steg i rätt riktigt.

Är du intresserad av parahockey? Söndagar kl 16:10 i D-hallen Kinnarps Arena tränar laget. Kälkar finns att låna. Det du behöver är hjälm och hockeyhandskar. Vill du veta mer kan du kontakta Max Gyllsten på [email protected] eller 0708-167705