Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Onsdag Ons 25 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Söndag Sön 29 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Idag 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Tisdag Tis 7 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Onsdag Ons 15 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Fredag Fre 17 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb

HV71 startar parahockeylag

15 november 2019 10:22
PRESSMEDDELANDE

På söndag är det dags. Tillsammans med intresserade spelare, Smålands Paraidrottsförbund och Smålandsidrotten startar HV71 i helgen en Parahockeyhockeysatsning. ”Jag är väldigt glad över att HV71 som första SHL-klubb tar detta initiativet och inkluderar parasport in sin verksamhet”, säger Max Gyllsten, spelare i landslaget och i HV71:s parahockeylag.


Alla som är intresserade av parahockey är välkomna klockan 16:10 på söndagar för då tränar HV71:s parahockeylag.

– Det fina med parahockey är att man behöver inte vara rörelsehindrad för att spela. Alla är välkomna, säger Max och fortsätter:

– Vi har ett långsiktigt mål med denna satsningen och det kommer att ta tid att bygga en grupp. Varje ny person är en framgång. Tyvärr är det ganska låg verksamhet i Sverige, men vi hoppas att intresset ökar och att Sverige tar sig tillbaka till toppen i världen.

För HV71:s del är det viktigt med en inkluderande idrottskultur och klubbdirektören Agne Bengtsson följer med intresse utvecklingen av parahockeysatsningen.

– Det känns kul och intressant att få vara med i denna utvecklingen av HV71:s verksamhet. Vi hoppas intresset byggs på och att fler tar chansen att testa på.

Max Gyllsten har haft ett livslångt intresse för hockey under uppväxten i Alingsås. En bilolycka satte stopp för hockeykarriären, men saknade efter att tillhöra ett lag, sammanhållningen och tryggheten gjorde att han satsade på parahockey.

– Jag är inne på min fjärde säsong nu och har hunnit med ett paralympics och två VM, vilket varit otroligt kul. Man träffar många människor från hela världen som är i samma situation som jag.

HV71 blir nu den första SHL-klubben i Sverige som tar in parahockeyn i sin verksamhet och Max hoppas att fler tar efter.

– Jag är väldigt glad att HV71 gör detta. Det finns i dagsläget ingen direkt klubbverksamhet i Sverige och vi har haft svårt att få in nya spelare. Men detta är ett stort steg i rätt riktigt.

Är du intresserad av parahockey? Söndagar kl 16:10 i D-hallen Kinnarps Arena tränar laget. Kälkar finns att låna. Det du behöver är hjälm och hockeyhandskar. Vill du veta mer kan du kontakta Max Gyllsten på [email protected] eller 0708-167705