HV71 vände i tredje perioden och vann mot Västervik
Publicerad: 2022-01-26
MATCH
HV71 tog tre poäng efter att ha vänt underläge till seger i den tredje perioden. Marcus Davidsson, Chad Billins, Tommi Huhtala och Fredrik Forsberg gjorde kvällens mål.

Det bjöds inte på någon sprakande hockeyunderhållning i den första perioden mellan HV71 och Västervik. Bortalaget fick ett powerplay i mitten av perioden och tog tillvara på läget och tog ledningen. Ett par minuter senare fick HV71 ett gyllene tillfälle att kvittera när man fick spela en och en halv minut i fem mot tre, men den sista skärpan i det avgörande läget saknades.

– Vi måste stå kvar framför mål när vi skjuter och inte flytta på oss. Det gäller att skymma målvakten, annars blir det inga mål, sa Fredrik Forsberg i Cmore efter den första perioden.

HV71 kom ut med en bättre intensitet i den andra perioden och satte press på Västervik. Det gav också utdelning. Efter tre-fyra heta lägen framför motståndarmålet kunde Marcus Davidsson sätta dit kvitteringen bakom Västerviks målvakt.

Men efter HV71:s kvittering tog Västervik över spelet och skapade några farliga lägen mot Jonas Gunnarsson och kunde också ta ledningen genom Skyler Mckenzie som drog på ett direktskott som letade sig in i målet.

– Vi har perioder i match som vi är ok, men över lag kan vi mycket bättre, sa Christoffer Törngren i Cmore efter andra perioden.

I början av den tredje perioden fick HV71 ett powerplay och denna gången hittade formationen rätt. Tommi Huhtala höll i pucken kyligt och serverade Chad Billins som kvitterade med ett skott upp i nättaket.

Därefter var det dags för det omvända när Tommi Huhtala gav HV71 ledningen efter pass av Billins och Matson. Men målkavalkaden var inte slut där. Fredrik Forsberg kunde öka på HV71:s ledning i powerplay genom en fin soloåkning.

Men Västervik gav inte upp och kunde reducera i numerärt överläge. Bortalaget jagade också en kvittering men HV71 höll emot bra och kunde ta tre poäng.

– Vi var inte speciellt nöjda med vår attackmentalitet efter de två första perioderna. Sedan var det bättre i tredje perioden och det blev avgörande för oss, sa Tommy Samuelsson i Cmore efter matchen.

Period 1:
0-1 VVIK Tim Wahlgren (Johannesen, Öhman) PP1

Period 2:
1-1 HV71 Marcus Davidsson (Lindback, Torp)
1-2 VVIK Skyler Mckenzie (Supinski, Benker)

Period 3:
2-2 HV71 Chad Billins (Huhtala, Forsberg) PP1
3-2 HV71 Tommi Huhtala (Billins, Matson)
4-2 HV71 Fredrik Forsberg (Powell) PP1
4-3 VVIK Alexander Hilmersson (Mckenzie, Supinski) PP1

Utvisningar: 3x2, 1x5+20 – 5x2, 1x5+20

Skott: 32-22

Publik: 2500

Domare: Claesson, Rönnberg

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners