Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 14 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Måndag Mån 25 April Apr
Onsdag Ons 27 April Apr
Fredag Fre 29 April Apr
Söndag Sön 1 Maj Maj
Onsdag Ons 4 Maj Maj
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep

HV71 vände i tredje perioden och vann mot Västervik

26 januari 2022 21:14
MATCH

HV71 tog tre poäng efter att ha vänt underläge till seger i den tredje perioden. Marcus Davidsson, Chad Billins, Tommi Huhtala och Fredrik Forsberg gjorde kvällens mål.


Det bjöds inte på någon sprakande hockeyunderhållning i den första perioden mellan HV71 och Västervik. Bortalaget fick ett powerplay i mitten av perioden och tog tillvara på läget och tog ledningen. Ett par minuter senare fick HV71 ett gyllene tillfälle att kvittera när man fick spela en och en halv minut i fem mot tre, men den sista skärpan i det avgörande läget saknades.

– Vi måste stå kvar framför mål när vi skjuter och inte flytta på oss. Det gäller att skymma målvakten, annars blir det inga mål, sa Fredrik Forsberg i Cmore efter den första perioden.

HV71 kom ut med en bättre intensitet i den andra perioden och satte press på Västervik. Det gav också utdelning. Efter tre-fyra heta lägen framför motståndarmålet kunde Marcus Davidsson sätta dit kvitteringen bakom Västerviks målvakt.

Men efter HV71:s kvittering tog Västervik över spelet och skapade några farliga lägen mot Jonas Gunnarsson och kunde också ta ledningen genom Skyler Mckenzie som drog på ett direktskott som letade sig in i målet.

– Vi har perioder i match som vi är ok, men över lag kan vi mycket bättre, sa Christoffer Törngren i Cmore efter andra perioden.

I början av den tredje perioden fick HV71 ett powerplay och denna gången hittade formationen rätt. Tommi Huhtala höll i pucken kyligt och serverade Chad Billins som kvitterade med ett skott upp i nättaket.

Därefter var det dags för det omvända när Tommi Huhtala gav HV71 ledningen efter pass av Billins och Matson. Men målkavalkaden var inte slut där. Fredrik Forsberg kunde öka på HV71:s ledning i powerplay genom en fin soloåkning.

Men Västervik gav inte upp och kunde reducera i numerärt överläge. Bortalaget jagade också en kvittering men HV71 höll emot bra och kunde ta tre poäng.

– Vi var inte speciellt nöjda med vår attackmentalitet efter de två första perioderna. Sedan var det bättre i tredje perioden och det blev avgörande för oss, sa Tommy Samuelsson i Cmore efter matchen.

Period 1:
0-1 VVIK Tim Wahlgren (Johannesen, Öhman) PP1

Period 2:
1-1 HV71 Marcus Davidsson (Lindback, Torp)
1-2 VVIK Skyler Mckenzie (Supinski, Benker)

Period 3:
2-2 HV71 Chad Billins (Huhtala, Forsberg) PP1
3-2 HV71 Tommi Huhtala (Billins, Matson)
4-2 HV71 Fredrik Forsberg (Powell) PP1
4-3 VVIK Alexander Hilmersson (Mckenzie, Supinski) PP1

Utvisningar: 3x2, 1x5+20 – 5x2, 1x5+20

Skott: 32-22

Publik: 2500

Domare: Claesson, Rönnberg