• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep

HV71 föll i marathonmatchen

30 mars 2019 20:00
Slutspel

HV71 förlorade den näst längsta matchen i SHL:s historia när Färjestad vann med 3-2 efter 117 minuters spel och skaffade sig matchboll i kvarten. Sebastian Wännström gjorde HV:s båda mål i förlusten.


Det har hittills varit idel bortasegrar i kvartsfinalserien mellan HV71 - Färjestad, där Värmlänningarna under lördagen siktade på att ta seriens första hemmaseger, men inledningen blev en aning avvaktande från hemmalaget. Ju längre in i perioden desto mer öppnades spelet upp och båda lagen fick tillslut ett varsitt friläge, men 0-0 stod sig efter den första akten.

Det hann dock inte ens gå två minuter av den andra perioden innan Sebastian Wännström spräckte målnollan när han sprätte upp ett handledsskott i krysset och gav sitt HV71 ledningen med 1-0. Båda lagen fortsatte att skapa mängder med målchanser i mittperioden, där hemmalaget bland annat hade ett skott i stolpen och där dessutom både Mattias Tedenby och Simon Önerud hade varsitt läge som hade kunnat utöka HV:s ledning, men Wännstöms fullträff blev den enda i mittakten.

Istället kom målen direkt i inledningen av den tredje perioden, när Michael Lindqvist först stötte in kvitteringen på en retur i numerärt överläge och Linus Johansson minuterna senare gav Färjestad ledningen med 2-1 efter ett friläge i numerärt underläge. Det tvingade HV att jaga en kvittering för att Färjestad inte skulle skaffa sig en matchboll i kvartsfinalserien, men det blev aldrig något större tryck framåt, tills 20 sekunder återstod av perioden. Då klev Sebastian Wännström återigen fram och prickade in kvitteringen till 2-2 och tog matchen till förlängning.

I den första förlängningsperioden gick båda lagen för ett avgörande, vilket gav öppna ytor åt båda hållen. Hemmalaget hade dessutom en puck i mål och alla i Löfbergs Arena trodde säkerligen att matchen var över, men de HV-spelare som redan var i omklädningsrummet och hade börjat klä av sig utrustningen fick dra på sig allt igen och fortsätta matchen, för efter videobedömning dömdes målet bort eftersom Jonas Gunnarsson hade blivit påkörd i målgården.

Den femte perioden blev inte lika chansrik som de första fyra, även om HV skapade ett par riktigt vassa lägen att avgöra. Istället skulle lördagens match bli den längsta som HV71 någonsin har spelat och dessutom den näst längsta i SHL:s historia, när Oscar Steen tillslut avgjorde för Färjestad efter 117 minuter. Därmed har Värmlänningarna skaffat sig en matchboll inför måndagens match i Kinnarps Arena.