• Huvudsponsorer

Föreningsnytt från Agne Bengtsson

29 januari 2018 08:14
INFORMATION

Klubbdirektören Agne Bengtsson:s veckobrev där han delar med sig av sina tankar kring HV71 och SHL.


Idag tänkte jag berätta lite om hur vi planerar det sportsliga i HV71.

Oavsett vilken ålder och vilket lag vi talar om så är långsiktighet ett nyckelord. När det gäller ungdomarna vill vi att så många flickor och pojkar som möjlig skall börja spela hockey och vi vill behålla dem så länge som möjligt i klubben. Därför är det mycket glädjande att Kabe och Bubs är med oss och står för barnens avgifter i hockeyskolan så att fler provar på ishockeyn. De två senaste åren har vi gått från 120 till närmare 220 barn i hockeyskolan, flera flickor. Vi vet att barnen utvecklas i olika takt och om de är med upp i åldrarna kan den viktigaste talangen, att vilja träna mycket och hårt, komma fram och leda till positiv utveckling senare i ungdomsåren. Därför breddar vi nu ungdomsverksamheten med det som syfte utan att för den skull ge avkall på kvaliteten på träningarna. Vi hoppas att de ungdomar som inte fullföljer hockeykarriären hos oss skall kunna göra det på den nivå som passar dem i någon av våra grannklubbar. Eller så blir de ledare eller domare eller varför inte en fan till vår klubb. Tiden i HV71 skall vara en positiv upplevelse och skapa ett livslångt ishockeyintresse.

Även juniorverksamheten bedrivs med långsiktighet. Träningen skall vara så bra att en junior med rätta viljan kan nå färdighet att spela a-lagshockey på hög nivå innan junioråldern är över. Alla killar når inte SHL men de flesta klarar allsvensk eller division 1-nivå. De flesta flickor tar plats i SDHL. När man nått junioråldern har man spelat ishockey i minst 10 år och alla orkar inte med den uppoffring det innebär att gå på hockeygymnasie. Där finns inte utrymme för så mycket annat än hockey, skola, mat och vila.

Damverksamheten är relativt ny i klubben. Mycket är nytt och vårt fokus är nu att hitta långsiktighet i den verksamheten också. Att få in flickor i ungdomsverksamheten, behålla dem så att vi kan starta flicklag/utvecklingslag om några år, att hitta ambitiösa spelare till hockeygymnasiet som stannar i klubben och blir en grundstomme i vår trupp och slutligen att ledare och spelare som tas in till damlaget skall skall vilja stanna här i flera år.

Även vårt herrlag skall byggas med långsiktighet. Detta måste naturligtvis kombineras med utvecklingsfokus, alternativplanering och snabbhet eftersom vi vet att det sker snabba förändringar av förutsättningarna. Exempel är att spelet utvecklas, skador inträffar och att spelare lämnar för uppdrag i andra klubbar/NHL/KHL. Därför är det värdefullt att vi nu signat sportchefer som byggt upp sin kompetens och erfarenhet under några år och tränare med olika kompetenser som sammantaget ger stor styrka till truppen. De kompletteras av ett antal medarbetare som gör att vi har de bästa förutsättningarna att nå vårt mål, att vara topp 4 SHL och att nå långt i CHL varje år. Jag tror mycket på det team vi har på plats och som vi satsar vidare på de kommande säsongerna. De visade förra säsongen vad de går för.