HV-spelare uttagna i småkronorna

25 oktober 2021 14:27
Landslag

Förbundskaptenen för Team 18, Magnus Hävelid, tog idag ut en trupp för en fem-nationersturnering i Schweiz. I truppen är HV-juniorerna Lukas Swedin, Hugo Fransson och Alexander Suzdalev uttagna.


Turneringen spelas i Patinoire de Verney, Monthey, Schweiz under tiden 10-13 november. Sverige, USA, Tjeckien, Finland och Schweiz är deltagande nationer.

Förbundskaptenen, Magnus Hävelid, kommenterar:

– Det här är första landslagssamlingen för Team 18 sedan Hlinka-turneringen i augusti, och vi ser fram emot att samla grabbarna och spela fyra matcher. Det ska bli extra spännande att få möta USA:s utvecklingslag, och vi får också ”nya” motståndare i Tjeckien och Schweiz, medan Finland mötte vi i Hlinka också. Det blir nyttiga erfarenheter på den internationella scenen för grabbarna.

– Om vi ser på truppen har sex nya spelare tillkommit, och den här femnationersturneringen är ett bra tillfälle för oss att lära känna dem och för dem att visa upp sig. Det är roligt att se hur killarna i den här årskullen utvecklas. Vi har redan flera bland 04:orna som får speltid i SHL och Hockeyallsvenskan, avslutar Magnus Hävelid.

För truppen i sin helhet och mer information klicka här.