Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Idag 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 12 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Simon Önerud inför lördagens match mot Örebro Hockey

9 januari 2021 08:00
INFÖR

HV71 tog en efterlängtad seger borta mot Leksands IF på torsdagskvällen och stor segerorganisatör var lagkaptenen Simon Önerud som gjorde ett mål i matchen och två på straff. ”Riktigt skönt att vinna, men vi har en lång väg att vandra”, säger Önerud.


HV71 tog, precis som i måndags, ledningen i matchen och hade en bit in andra perioden en 3-1. Men Leksand kämpade sig tillbaka och matchen gick till förlängning och straffar.

– Det var ett stort steg framåt. Insatsen var inte prickfri med många delar var mycket bättre. Framförallt spelade vi enklare i egen zon och hade några fina spelvändningar. Vi var också mer konstruktiva i anfallsspelet och vågade mer, något vi pratat om innan matchen. Det går inte bromsa sig ur situationen vi befinner oss i utan det gäller att gasa, säger Simon Önerud.

När väl matchen skulle avgöras på straffar steg lagkaptenen Önerud fram och visade vägen med sina två mål och båda straffarna var fina varianter.

– Den första har jag kört lite på träning och kände att det var lika bra att försöka. Den andra tänkte jag skjuta, men tyckte målvakten var lite långt ut och då fanns inte mycket att skjuta på. Jag var noggrann med att växla farten och tempot i åkningen framåt och det var till fördel för mig.

Det gick inte att ta miste på glädje i HV71 efter att ha brutit förlustsviten och att laget fick med sig två poäng från Leksand.

– En vinst är alltid en vinst och vi är jäkligt trötta på att förlora. Men detta var en match och vi har en lång väg att vandra och nu gäller det att ladda om till lördagens match mot Örebro.

HV71 bodde kvar i Leksand och tränade i Tegera Arena under fredagen innan laget satte sig i bussen för att öka till Örebro och där ladda upp inför lördagens möte. Det blir tredje gången ställs mot varandra denna säsongen och båda de tidigare mötena har slutat med förlust för HV71.

– Vi behöver komma upp ytterligare några snäpp än insatsen mot Leksand. De är ett topplag och duktiga både i försvarsspelet och anfallsspelet och spelar med mycket självförtroende. Vi behöver jobba bit för bit och fortsätta med längd i våra anfall. Det är 25 killar som hatar att förlora som åker till Örebro och vi ska rida på det som var positivt senast mot Leksand, avslutar Simon Önerud.