• Huvudsponsorer

Söndag Sön 6 Januari Jan
Tisdag Tis 8 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Onsdag Ons 16 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Måndag Mån 21 Januari Jan
Idag 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Onsdag Ons 13 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb

Snöpligt slut när HV71 förlorade mot Växjö

1 februari 2018 21:40
SHL

HV71 förlorade Smålandsderbyt mot Växjö med 2-3. Bill Sweatt och Victor Ejdsell noterades för hemmalagets mål.


Första perioden var en fartfylld historia där HV71 tog tag i taktpinnen från första nedsläpp. Hemmalaget skapade en kavalkad av tunga målchanser i den första perioden och vann skotten med hela 16-6. Det skulle dock dröja halvvägs in i perioden innan man fick hål på Växjö och Viktor Fasth. Bill Sweatt var den som öppnade målskyttet när han styrde in ett avslut från Marc Zanetti.

"Det är högt tempo och två bra lag som spelar hockey. Vi har matchbilden där vi vill ha den. Vi spelar okej i början men låter de komma in i matchen i slutet av perioden. Men en helt okej period från vår sida" sa Mattias Tedenby efter den första perioden.

Växjö vände och vann
Det blev ombytta roller lagen emellan i den andra perioden. Växjö spelade betydligt mer aggressivt och vände underläge till ledning på fyra minuter. Brendan Shinnimin kvitterade och Erik Josefsson gav bortalaget ledningen när han tog hand om sin egen retur och satte dit pucken. HV71 i sin tur hade svårt att skapa några ordentliga anfall och mäktade endast med tre skott på mål under perioden.

Bortalaget såg länge ut att klara av att bevaka och hålla undan sin ledning i tredje perioden. HV71 var nära kvittering men avslutet från Kevin Stenlund dansade längs med mållinjen. Istället lyfte taket i Kinnarps Arena när Victor Ejdsell kvitterade med två minuter kvar. Lawrence Pilut avslutade från blålinjen och framför mål stod Ejdsell och styrde in pucken.

Glädjen blev dock kortvarig i Kinnarps Arena. Med 22 sekunder kvar av perioden satte Andrew Calof 2-3 och Växjö vann säsongens fjärde Smålandsderby.