• Huvudsponsorer

Fredag Fre 21 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Söndag Sön 23 September Sep
Onsdag Ons 26 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Söndag Sön 7 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Söndag Sön 14 Oktober Okt
Idag 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Fredag Fre 26 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov

Snöpligt slut när HV71 förlorade mot Växjö

1 februari 2018 21:40
SHL

HV71 förlorade Smålandsderbyt mot Växjö med 2-3. Bill Sweatt och Victor Ejdsell noterades för hemmalagets mål.


Första perioden var en fartfylld historia där HV71 tog tag i taktpinnen från första nedsläpp. Hemmalaget skapade en kavalkad av tunga målchanser i den första perioden och vann skotten med hela 16-6. Det skulle dock dröja halvvägs in i perioden innan man fick hål på Växjö och Viktor Fasth. Bill Sweatt var den som öppnade målskyttet när han styrde in ett avslut från Marc Zanetti.

"Det är högt tempo och två bra lag som spelar hockey. Vi har matchbilden där vi vill ha den. Vi spelar okej i början men låter de komma in i matchen i slutet av perioden. Men en helt okej period från vår sida" sa Mattias Tedenby efter den första perioden.

Växjö vände och vann
Det blev ombytta roller lagen emellan i den andra perioden. Växjö spelade betydligt mer aggressivt och vände underläge till ledning på fyra minuter. Brendan Shinnimin kvitterade och Erik Josefsson gav bortalaget ledningen när han tog hand om sin egen retur och satte dit pucken. HV71 i sin tur hade svårt att skapa några ordentliga anfall och mäktade endast med tre skott på mål under perioden.

Bortalaget såg länge ut att klara av att bevaka och hålla undan sin ledning i tredje perioden. HV71 var nära kvittering men avslutet från Kevin Stenlund dansade längs med mållinjen. Istället lyfte taket i Kinnarps Arena när Victor Ejdsell kvitterade med två minuter kvar. Lawrence Pilut avslutade från blålinjen och framför mål stod Ejdsell och styrde in pucken.

Glädjen blev dock kortvarig i Kinnarps Arena. Med 22 sekunder kvar av perioden satte Andrew Calof 2-3 och Växjö vann säsongens fjärde Smålandsderby.