• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Idag 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov

Joakim Engstöm inför helgens matcher

4 oktober 2019 12:35
SDHL

HV71 Dam har under denna säsongen bara tappat två poäng när de förlorade första mötet mot Luleå på övertid förra helgen. Nu väntar en ny helg där SDE och AIK står för motståndet och assisterande tränaren Joakim Engström förväntar sig två tuffa utmaningar.


HV71 Dam går in i helgen med ett gott självförtroende efter förra veckans dubbelmöte mot de senaste två säsongernas regerande mästare Luleå. Spelmässigt var det två bra matcher där den första slutade med förlust på övertid och matchen dagen därpå slutade med en stabil 3-0 vinst.

– Vi var väldigt nöjda med den helgen, vi utförde i stort sett alla spelmoment på det sättet vi ville göra med några undantag i första matchen. Vi rättade till det i andra matchen efter att ha tittat på lite video och gjorde väl den bästa matchen såhär långt. Mentalt så var det viktigt för gruppen att göra två bra prestationer, vi hade studerat Luleå nogrannt dagarna innan och vi hade en tydlig plan på hur vi ville spela. Så det var skönt att få det svart på vitt - följer vi vår plan och spelidé så resulterar det ofta i en bra prestation, säger Joakim Engström, assisterande tränare, HV71 Dam.

Nu är det två nya tuffa utmaningar som väntar med start mot SDE imorgon. Ett SDE som börjat säsongen förvånansvärt bra och vunnit fyra av sina fem inledande matcher.

– Inte jätteförvånad, flera experter har tippat dom som bottenlag men går man igenom truppen spelare för spelare så det bra ut. SDE är väldigt duktiga längs sargerna och är ett lag som "tar det dom får" av motståndarna. De ställer upp tight i sitt styrspel och framför mål. De kan uppfattas passiva och väntar till motståndaren gör ett misstag, men när de väl får chansen så går dom väldigt hårt.

AIK placerar sig strax efter SDE i tabellen på en fjärde plats och har tagit starka segrar mot förväntade topplag som Djurgården, Luleå och Modo.

– Jag har mött AIK ett flertalet gånger de senaste säsongerna då jag varit i Djurgården innan jag kom hit. Mot AIK är det alltid tuffa matcher, de är starka framför eget mål och nu har de dessutom en riktigt bra målvakt i Meeri Räisänen. För oss tror jag det kommer bli viktigt att vi ligger på och stressar och lyckas få till ett tidigt mål i matchen.

Efter en bra start på säsongen med en topplacering i tabellen så är det lätt att man som lag börjar tulla på grejer men det är något som Joakim inte har någon oro över.

– Vi pratar inte i termer som att vi ska akta oss för att bli bekväma. Vi jobbar med utveckling och vill hela tiden förbättra oss. Tabellplaceringen är vi nöjda med men vi har inte nått våran fulla potential än, det finns absolut utveklingsområden som vi jobbar med varje träning och match på olika sätt.

Läget i laget?
– Sabrina Zollinger har hjärnskakning annars är vi skadefria. Lina Ljungblom kommer spela matchen på söndag då hon spelar med Skövdes J20 på lördag.

Följ HV71 Dam på sociala medier:
Instagram: hv71dam
Twitter: hv71damlag