Information från HV71 gällande avstängda supportrar
Publicerad: 2013-02-07

HV71 har i samråd med Svenska Hockeyligan beslutat att stänga av ett antal supportrar på grund av ofredande, trakasserier samt olaga hot mot vår personal. Utöver detta har det också förekommit försök till misshandel mot vaktpersonal på andra elitseriearenor.

HV71 beklagar dessa händelser, men de har nått en oacceptabel nivå som är långt ifrån de värderingar HV71 och Svenska Hockeyligan står för och måste därför enligt regelverket resultera i avstängningar.

Försök till en dialog har gjorts med dessa supportrar, dock utan framgång. Av någon outgrundlig anledning är det nästan uteslutande samma individer som har huvudrollen i dessa sammanhang. HV71 vill inte gå i vidare polemik på den här nivån.

Vår supporterförening, North Bank Supporters, är vi i HV71 stolta över. Vi har en bra dialog och ett gott samarbete med North Bank Supporters och det är något vi är glada för och ämnar fortsätta att utveckla. Samarbetet skall inte få förstöras av ett fåtal misskötsamma individer.

Beslutet har tagits i samråd med Svenska Hockeyligans säkerhetsgrupp, supporterpolisen och vår egen säkerhetsorganisation. Avstängningarna gäller samtliga elitseriematcher och straffen för supportrarna har varierande längd.

HV71
Huvudsponsor
Premiumpartners